Євродепутат закликав зняти заборону бити по військових цілях РФ

Євродепутат закликав зняти заборону бити по військових цілях РФ

Укрінформ
Німецький депутат Європейського парламенту від християнських демократів Міхаель Галер закликав уряди країн Європи, зокрема, владу своєї країни, зняти усі обмеження з України щодо можливості використовувати зброю союзників по території РФ.

Про це він заявив під час дебатів в Європарламенті щодо проєкту резолюції про продовження фінансової та військової підтримки України країнами-членами ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю зняти всі обмеження на використання зброї (для ударів – ред.) по російській землі. І я дякую урядам, які зробили це раніше, як було у випадку з F-16», - заявив Галер.

На його думку, європейські уряди заявляють «більше, ніж роблять насправді». Водночас протистояння з агресором є системним, оскільки він не лише хоче стерти Україну з карти Європи, а і знищити європейський проєкт загалом.

«Ми не зможемо надати стільки Patriots та систем протиповітряної оборони, щоб забезпечити повне прикриття України від російського бажання знищити інфраструктуру. Очевидно, що краще атакувати пускову установку, ніж намагатися працювати над протиповітряною обороною. Ось чому я дійсно кажу, що потрібно зняти обмеження», - додав євродепутат.

Галер також закликав всі уряди перестати боятись Путіна та його погроз: «Коли ми намагаємося його заспокоїти, він стає сильнішим. Коли ми сильні, ми ставимо країну в позицію, яка дозволяє вести переговори про рішення, що відповідає міжнародному праву».

Читайте також: Після передачі іранських ракет Захід може дозволити далекобійні удари по території Росії - депутат

Голосування за резолюцію щодо продовження підтримки України має відбутись на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі цього четверга.

Як передавав Укрінформ, голова Комітету з питань оборони Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликала федеральний уряд Німеччини та інші країни ЄС вжити подальших заходів для підвищення ефективності американських винищувачів F-16, які щойно надійшли в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-