Україна запропонувала Словаччині підписати двосторонню безпекову угоду

Україна запропонувала Словаччині підписати двосторонню безпекову угоду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга запропонував Словаччині підписати двосторонню безпекову угоду з Україною.

Про це глава української дипломатії сказав на пресконференції за підсумками переговорів зі словацьким колегою Юраєм Бланаром і Премʼєр-міністром Словаччини Робертом Фіцо у Братиславі, передає Укрінформ.

Сибіга поінформував, що сторони обговорили сьогодні Формулу миру Президента України Володимира Зеленського як єдиний і безальтернативний шлях до всеосяжного, справедливого та тривкого миру, а також внесок Словаччини в його реалізацію.

«Звернувся також до словацької сторони із пропозицією приєднатися до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України та підписання двосторонньої безпекової угоди. Ми вже уклали 26 таких угод з країнами-партнерами», - сказав очільник МЗС.

Він подякував Словаччині за тверду підтримку України на шляху до вступу в Європейський Союз.

«Україна в складі Євросоюзу - у спільних інтересах для Києва та Братислави…Я також переконаний, що членство України в НАТО - в інтересах обох наших країн і всієї Європи, адже вестиме до тривкого миру і міцної безпеки. Розраховуємо на підтримку Братислави», - зазначив Сибіга.

Глава української дипломатії також висловив сподівання на подальшу активну участь словацьких компаній у спільних оборонно-промислових проєктах в Україні.

Читайте також: США і Словаччина обговорили продовження гуманітарної підтримки України - Держдеп

"Це взаємовигідна співпраця, яка вже засвідчила свою результативність. Запрошуємо словацький бізнес приходити та працювати у нас в країні, а також брати активну участь у відбудові України", - закликав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга в рамках першого закордонного турне після призначення на посаду відвідує із робочим візитом Словацьку Республіку. Перед тим він здійснив візит до Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-