Ташева прокоментувала слова Сікорського про передачу Криму під мандат ООН

Ташева прокоментувала слова Сікорського про передачу Криму під мандат ООН

Укрінформ
Пропозиція міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат ООН, висловлена під час дискусії на зустрічі YES у Києві, створює серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів тимчасово окупованого Криму.

Про це заявила постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Після незаконної окупації Криму у 2014 році жителі півострова зазнали систематичних порушень прав людини, переслідувань та репресій. Особливо це стосується кримських татар та українців, які стикаються з дискримінацією, незаконними затриманнями та обмеженнями свободи слова і віросповідання. Відбувається цілеспрямована зміна демографічного складу населення через переселення громадян Російської Федерації на територію Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Масова пропаганда та інформаційна ізоляція спрямовані на викривлення реальної ситуації та придушення будь-яких проявів проукраїнських настроїв. У таких умовах подібні пропозиції створюють серйозні перешкоди для відновлення справедливості та захисту прав жителів Криму», - написала вона.

Ташева наголосила, що саме тому прикро читати новини про заяви, хоч і персональні, щодо майбутньої долі Криму, особливо з огляду на події, які відбулися з 2014 року.

«Автономна Республіка Крим та місто Севастополь були і залишаються невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Будь-які пропозиції щодо передачі Криму під протекторат чи проведення нових референдумів суперечать принципам міжнародного права та підривають суверенітет України», - наголосила вона.

Представниця Президента зауважила, що Україна високо цінує зусилля партнерів у пошуку варіантів досягнення миру в Україні та зупинення цієї кровопролитної війни.

«Однак як це неодноразово висловлювали лідери нашої держави, і в першу чергу Президент України Володимир Зеленський - єдиною формулою миру, єдиним планом запропонованим світу щодо завершення цієї війни - має бути український план», - додала Ташева.

Читайте також: У Криму окупанти порушили 966 справ за «дискредитацію армії РФ»

Як повідомлялося, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час дискусії на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві, що Крим відіграє вирішальну роль у можливих мирних переговорах між Україною та Росією. Тому одним із варіантів розв'язання питання щодо півострова може стати передача його під мандат ООН для підготовки «чесного референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-