У Криму окупанти порушили 966 справ за «дискредитацію армії РФ»

У Криму окупанти порушили 966 справ за «дискредитацію армії РФ»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму станом на початок вересня російські загарбники порушили 966 справ за "дискредитацію ЗС РФ". З них у 862 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Про це повідомляє постійне представництво Президента в Криму у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію ЗС РФ”. Станом на 5 вересня 2024 року зафіксовано 966 випадків надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших органів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Криму затримали трьох чоловіків, які слухали українські пісні

Зазначається, що з них у 862 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 16 випадках розгляд матеріалів продовжується.

За ознакою статі 367 (43%) постанов винесено щодо жінок, та 494 (57%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.

Як повідомляв Укрінформ, за час війни на жителів Росії склали понад 10 тисяч протоколів за «дискредитацію» армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-