«Гіпотетична дискусія»: Сікорський пояснив свої слова про передачу Криму під мандат ООН

«Гіпотетична дискусія»: Сікорський пояснив свої слова про передачу Криму під мандат ООН

Укрінформ
Польща безумовно підтримує територіальну цілісність України, а слова про можливу передачу Криму під мандат ООН була гіпотетичною дискусією серед експертів в режимі off-the-record (без цитування – ред.).

Про це глава МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів журналістам під час візиту до США, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

"Польща, безумовно, підтримує територіальну цілісність України, в цьому немає сумнівів, і я це неодноразово наголошував. Натомість на конференції відбулася гіпотетична дискусія серед експертів в режимі off-the-record, де ми задавалися питанням, як реалізувати пропозиції Президента Зеленського щодо повернення Криму. Він говорив про дипломатичні дії", - пояснив Сікорський.

Глава польської дипломатії також прокоментував неофіційні повідомлення у польських ЗМІ про те, що під час переговорів у Києві з Президентом України Зеленським виникла гостра суперечка, зокрема на тему складної історії й ексгумації жертв Волинської трагедії.

«Ми підтримуємо Україну у військовому плані, ми підтримуємо Україну фінансовому і гуманітарному вимірах. Але, як це буває між сусідами, іноді є питання, які потрібно вирішити, і ми про це теж говоримо», - зазначив міністр.

За його словами, потрібні більш жваві та ще інтенсивніші контакти з Україною щодо її вступу до ЄС.

«Ми також сподіваємося, що Україна проявить чутливість до наших пропозицій», - додав він.

Читайте також: Польща навряд чи порушуватиме історичні питання з Україною під час головування в ЄС - експерт

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив під час дискусії на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві, що Крим відіграє вирішальну роль у можливих мирних переговорах між Україною та Росією. Тому одним із варіантів розв'язання питання щодо півострова може стати передача його під мандат ООН для підготовки «чесного референдуму».

Раніше Укрінформ повідомляв, що в МЗС України заявили: "Крим - це Україна, і територіальна цілісність нашої держави ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів".

Читайте також: Ташева прокоментувала слова Сікорського про передачу Криму під мандат ООН

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у коментарі журналістам у відповідь на пропозицію Сікорського заявив, що передати під контроль ООН на кілька років доцільно було б саму Росію, тому що без введення зовнішнього правління ця країна, швидше за все, ніколи не стане цивілізованою та демократичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-