Президент Литви: Відновлення міжнародного порядку означає підтримку України

Президент Литви: Відновлення міжнародного порядку означає підтримку України

Укрінформ
Відновити міжнародний порядок, заснований на правилах, для Литви означає підтримувати України в боротьбі за свободу і демократію, заявив президент Литви Ґітанас Науседа на Саміті майбутнього, що проходить у рамках заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Насамперед нам потрібно повернутися до міжнародного порядку, заснованого на правилах, – наголосив Науседа. – Для Литви це означає підтримку України в її боротьбі за свободу і демократію».

За його словами, вкрай важливо, щоб Росії не дозволили залишитися з окупованими українськими територіями. Тому Литва закликає міжнародну спільноту докласти більше зусиль, щоб обмежити здатність Росії продовжувати свою колоніальну війну, наголосив президент.

«Необхідно змусити Росію повністю залишити всю територію України», – сказав він, зауваживши, що «відсутність багатосторонньої відповіді на російську агресію… вже викликала серйозні сумніви в здатності ООН підтримувати глобальний мир і безпеку».

Читайте також: Рада Безпеки ООН застаріла, її авторитет підірваний - Гутерреш на Саміті майбутнього

На переконання Науседи, потрібно «провести значні реформи Організації, у тому числі Ради Безпеки».

ООН має бути наділена повноваженнями зупиняти й стримувати як нинішніх, так і майбутніх агресорів, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН 22–23 вересня проходить Саміт майбутнього, у якому візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: V.Raupelio/LRT.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-