В ОП сподіваються на дозвіл США використовувати далекобійну зброю по території РФ

В ОП сподіваються на дозвіл США використовувати далекобійну зброю по території РФ

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква вважає, що "є шанс", що американські партнери дозволять використовувати далекобійну зброю для ударів по території Росії.

Як передає Укрінформ, про це Жовква заявив в ефірі марафону "Єдині новини", відповідаючи на питання журналіста, чи має Україна шанс отримати від США дозвіл на використання далекобійної зброї на території Росії.

"Шанс є. Над цим працює і Президент України. Відповідно, на тих зустрічах, які заплановані, - нагадаю, що в межах візиту у Вашингтоні запланована зустріч Президента України із Президентом Джо Байденом та з віцепрезиденткою Камалою Гарріс - говоритиме про це з американською стороною. Робота триває, рішення непросте. Воно потребує певних зусиль та сміливості, зокрема, від американської сторони. Всі необхідні аргументи українська сторона, Президент України, будуть наводити, як і відповідні технічні дані. Тому, сподіваємося, рішення буде прийнято", - підкреслив Жовква.

Жовква також поінформував, що Президент Зеленський вже зустрівся із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. За його словами, сторони обговорили, яким чином Німеччина може допомогти України на полі бою, у питанні продовження постачання зброї, реалізації Формули миру й організації Саміту миру.

Читайте також: Україні потрібна повноцінна далекобійність - Президент

Заступник керівника ОП додав, що глава Української держави матиме сьогодні до 10 зустрічей у межах свого візиту до Вашингтона.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 вересня у Нью-Йорку проходить Саміт майбутнього в рамках заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-