Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з керівниками провідних енергетичних компаній

Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з керівниками провідних енергетичних компаній

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із керівниками провідних американських енергетичних, фінансових і страхових компаній підготовку української енергосистеми до зими.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Телеграмі Президента.

Зокрема, Зеленський поінформував, що у Нью-Йорку зустрівся з керівниками провідних американських енергетичних, фінансових і страхових компаній, адміністраторкою Агентства США з міжнародного розвитку Самантою Пауер та заступником держсекретаря США з управління та ресурсів Річардом Вермою.

«Основна увага – підготовці української енергосистеми до зими. Ми детально обговорили плани та можливість реалізації спільних проєктів у енергетичній сфері. Дякую за всю підтримку наших людей та української енергетики», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський наголошує на важливості посилення української армії

Як повідомляє пресслужба глави держави, під час зустрічі Зеленський підкреслив, що українська енергомережа щодня зазнає атак з боку РФ, тому Україна потребує збільшення допомоги, зокрема щодо трансформаторів.

«Питання енергетики стосується не лише сьогоднішнього дня, а й майбутнього. Ми маємо підготуватися до опалювального сезону, адже це наша слабкість сьогодні, оскільки енергомережа зазнає атак щодня, справді щодня. Це не просто риторика, це реальні прагматичні атаки Путіна», – сказав Президент.

Зеленський наголосив, що для підготовки до зими чимало вдалося зробити завдяки підтримці партнерів та подякував американському бізнесу, а також адміністрації США за підтримку у відновленні українських енергетичних об’єктів. Водночас, зауважив він, важливою є і робота, яку провела держава, зокрема для децентралізації енергосистеми. Утім, Україна потребує збільшення допомоги, зокрема щодо трансформаторів, ідеться в повідомленні.

«Найбільший виклик – що робити, коли немає електроенергії. Влітку це одна ситуація, а ближче до зими – зовсім інша. Адже йдеться не лише про електроенергію, а й про опалення, зв’язок, телефон – усе. Це твоє життя», — додав Зеленський.

Читайте також: Група міністрів G7+ закликала терміново підтримати енергетичний сектор України

Як зазначається, Саманта Пауер під час зустрічі сказала, що глава РФ Володимир Путін щозими намагається використовувати холод як зброю, щоб змусити людей виїжджати з країни.

«Тож і цього разу він сподівається, що матінка-природа буде на його боці, сподівається, що український народ і всі ми втомимося від цієї боротьби. І я думаю, що ми зібралися тут сьогодні, щоб показати, що він помиляється, що його ставка є хибною, як це було досі», – цитує її слова пресслужба Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський перебуває з візитом у Сполучених Штатах, де бере участь у заходах 79-ї Генеральної асамблеї ООН. Крім того, він планує зустрітися з президентом США Джо Байденом, а також кандидатами в президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Програмою візиту також передбачені його зустрічі з іншими світовими лідерами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-