Ердоган на зустрічі з Зеленським: Готові бути посередниками для справедливого та тривалого миру

Ердоган на зустрічі з Зеленським: Готові бути посередниками для справедливого та тривалого миру

Укрінформ
Туреччина продовжує зусилля для завершення війни зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету України, готова бути посередником для встановлення справедливого та тривалого миру.

Про це за результатами зустрічі президентів України та Туреччини на полях саміту Генасамблеї ООН повідомляє директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

“Туреччина від початку була переконана, що українсько-російську війну можна завершити шляхом діалогу зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету України, і продовжує свої зусилля для досягнення цієї мети”, - передає директорат слова президента Ердогана.

Президент Туреччини зазначив, що зусилля з метою встановлення справедливого та тривалого миру з боку Туреччини триватимуть і надалі.

“Туреччина готова вжити всіх видів сприяння, включно з посередництвом, для справедливого та тривалого миру, і зусилля продовжуватимуться для відновлення Чорноморської зернової ініціативи та забезпечення припинення вогню, яке може відкрити двері для миру між Україною та Росією”, - сказав він.

Указується, що у ході зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Туреччиною та Україною, хід українсько-російської війни та мирних зусиль, регіональні та глобальні проблеми.

Читайте також: Зеленський і Трюдо обговорили протидію російській дезінформації

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський обговорив із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом реалізацію Формули миру, а також залученню турецьких компаній до відбудови України.

Фото: @iletisim

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-