Зеленський представив Трампу План перемоги

Зеленський представив Трампу План перемоги

Фото, відео
Укрінформ
У Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги кандидату у президенти США Дональду Трампу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Я думаю, ми маємо спільний погляд на те, що війна в Україні має бути зупинена. Путін не може перемогти. Перемогти мають українці. І я хочу обговорити з вами деталі нашого плану, Плану перемоги», – сказав глава держави перед початком зустрічі, зазначивши, що треба натиснути на російського диктатора та примусити його до миру.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Зеленський розповів Трампу про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області та її завдання, українські інновації в боротьбі проти російського терору, а також про непропорційно високі втрати російської армії.

Під час зустрічі сторони детально обговорили загальну ситуацію в Україні, наслідки війни для українців та економіки.

Читайте також: Зеленський після зустрічі з Трампом: Потрібно тиснути на Путіна усіма способами

Окремий фокус розмови – постійні обстріли міст і цивільної інфраструктури з боку РФ та роль американських систем Patriot у захисті життів людей.

Президент України також наголосив, що потрібно перекрити будь-які можливості для держави-агресорки отримувати гроші на війну від продажу нафти й газу, а також усі канали постачання західних компонентів для російських ракет.

Володимир Зеленський представив План перемоги Дональду Трампу / Фото: Офіс Президента

Трамп назвав сьогоднішню зустріч хорошим знаком. «Він (Президент України – ред.) пройшов через пекло, і його країна пройшла через таке пекло, через яке пройшло небагато країн – таке не траплялося ніде. Ніхто ніколи не бачив нічого подібного. Це жахлива ситуація», – сказав він.

Читайте також: Трамп заявив, що може досягти справедливої мирної угоди між Україною і РФ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України перебуває з візитом у Вашингтоні. Зранку четверга він відвідав Конгрес Сполучених Штатів, де поспілкувався з представниками обох партій Сенату й Палати представників США. 26 вересня Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден провели зустріч в Овальному кабінеті Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-