Генеральні прокурори України та США обговорили співпрацю

Генеральні прокурори України та США обговорили співпрацю

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін провів офіційну зустріч з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом та командою Міністерства юстиції США, під час якої обговорили співпрацю на пріоритетних напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

"В ході зустрічі, разом з послом України в США Оксаною Маркаровою, обговорили подальшу співпрацю двох відомств для забезпечення всебічної відповідальності режиму Кремля за всі вчинені ним міжнародні злочини", - ідеться у повідомленні.

Генеральний прокурор висловив вдячність американським колегам за їхню незмінну підтримку на шляху України до відновлення справедливості, а також за лідерство і відданість захисту верховенства права та зміцненню глобальної безпеки.

Окремо зупинилися на питаннях подальшої підтримки США у посиленні інституційної спроможності української прокуратури та правоохоронних органів.

"Внесок Команди з питань відповідальності за воєнні злочини Міністерства юстиції США (WarCAT) є неоціненним для глобальних зусиль з розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини РФ. Ми також високо цінуємо результати роботи групи Disruptive Technology Strike Force, яка спрямована на припинення постачання в Росію компонентів і матеріалів для військового виробництва, та групи Task Force KleptoCapture", - наголосив Костін.

Читайте також: Як притягнути РФ до відповідальності за катування цивільних як за злочин проти людяності

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор Андрій Костін під час робочої поїздки у Вашингтон провів зустріч з почесним спікером Палати представників Конгресу США, конгресвумен Ненсі Пелосі, під час якої співрозмовники обговорили притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-