США працюють над розблокуванням $50 мільярдів для України з російських активів до кінця року - Брінк

США працюють над розблокуванням $50 мільярдів для України з російських активів до кінця року - Брінк

Укрінформ
США працюють над розблокуванням 50 млрд дол. позики для України, що погашатиметься за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, до кінця року.

Про це повідомила посол США Бріджит Брінк в інтерв’ю Forbes Ukraine, передає Укрінформ.

«Ми працюємо над розблокуванням 50 млрд дол. позики для України, що базується на російських суверенних активах. Ми віримо, що це можна зробити в співпраці з європейцями та іншими партнерами до кінця року», – сказала посол США.

За її словами, у разі досягнення успіху «це відкриє значну суму коштів».

Брінк додала, що майбутнє фінансування потребуватиме певних кроків, особливо з огляду на майбутні вибори в Америці, і до цього рішення ще потрібно буде дійти.

Читайте також: Штати та ЄС близькі до рішення надати Україні $50 мільярдів із заморожених активів Росії - Bloomberg

«Але можу сказати, що я не бачу зменшення сильної двопартійної підтримки України», – зазначила вона, додавши, що це стосується обох палат Конгресу, а також широкої підтримки серед громадськості.

Як повідомлялося, 14 червня на саміті G7 в Італії лідери країн G7 домовилися про спрямування Україні близько 50 млрд дол. Передбачається, що кошти обслуговуватимуться та погашатимуться за рахунок майбутніх прибутків, отриманих від заморожених суверенних російських активів, що перебувають у ЄС та інших юрисдикціях.

Читайте також: Фріланд упевнена, що Україна отримає кошти від активів РФ найближчими місяцями

Згідно з цим планом, ЄС і США мали взяти на себе по близько 20 млрд дол., а 10 млрд дол., що залишилися, розділять між собою Велика Британія, Японія та Канада.

Однак США, щоб забезпечити стабільний приплив доходів для обслуговування кредиту, зажадали гарантій того, що російські активи, більшість яких перебувають у Європі, залишаться замороженими завдяки тому, що ЄС продовжить санкції проти Москви на невизначений термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-