Стефанчук обговорив справедливий мир для України із президентом Сенату Мексики

Стефанчук обговорив справедливий мир для України із президентом Сенату Мексики

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в межах робочого візиту до Мексики провів зустріч з президентом Сенату Мексиканських Сполучених Штатів Херардо Фернандесом Норонья.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Подякував мексиканському народу, парламенту і уряду Мексики за послідовну підтримку України в міжнародних організаціях, зокрема в ООН. Також висловив сподівання, що Мексика, яка послідовно сповідує повагу до принципів територіальної цілісності і суверенітету, відіграватиме активнішу роль у справі повернення в Україну справедливого і тривалого миру. Наголосив, що Україна як ніхто інший зацікавлена у цьому», - зазначив голова Верховної Ради.

За його словами, «справедливого миру можна досягти спільними та консолідованими зусиллями всього міжнародного співтовариства, спрямованими на послідовну реалізацію Формули миру Президента Володимира Зеленського».

Стефанчук підкреслив, що «усім, хто щиро прагне зробити внесок у завершення війни, яку розвʼязала Росія, слід чітко розуміти, хто є агресором, а хто – жертвою агресії».

Читайте також: Путін не полетить до Мексики на інавгурацію президентки

Він поінформував також свого мексиканського колегу про злочини, які вчиняються Російською Федерацією проти мирних жителів України, про щоденні атаки на лікарні, школи та дитячі садочки.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук розпочав візит до Мексики для участі в інавгурації новообраної президентки країни Клаудії Шейнбаум.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-