Лубінець закликав ПАРЄ ухвалити Резолюцію щодо українських військовополонених

Лубінець закликав ПАРЄ ухвалити Резолюцію щодо українських військовополонених

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав членів Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалити Резолюцію щодо дотримання норм міжнародного гуманітарного права стосовно українських військовополонених.

Про це Лубінець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Виступив на Парламентській асамблеї Ради Європи. Головна тема – порушення норм міжнародного гуманітарного права Росією щодо українських військовополонених», - поінформував він.

Під час свого виступу омбудсман наголосив на тому, що українських військовополонених утримують в антисанітарних умовах, переповнених камерах, піддають тортурам, неналежному поводженню.

Окремо посадовець акцентував на теракті в Оленівці, що є злочином Росії.

Читайте також: Звільнених полонених з Оленівки опитала Комісія ООН

«РФ порушує повністю всі норми Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Зокрема, не надаючи доступ представникам МКЧХ до українських полонених. Українських полонених засуджують і висувають їм сфальсифіковані звинувачення. Також Україні відомі непоодинокі випадки смерті в полоні від катувань та здобутих хвороб», - зауважив Лубінець.

Він підкреслив, що Україні необхідно, аби РФ ставилися до український полонених гуманно і з дотриманням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Читайте також: Парламентська мережа щодо підтримки українських дітей провела у ПАРЄ перше засідання

«Саме тому необхідно привертати увагу світу до злочинів Росії та ухвалити цю резолюцію ПАРЄ. Це вагомий крок, щоб змушувати агресора дотримуватися норм МГП, а винних – притягувати до відповідальності», - додав Уповноважений.

Як передавав Укрінформ, у центрі уваги осінньої сесії ПАРЄ будуть українські військовополонені та цивільні заручники, які перебувають у полоні Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-