Біля Ужгорода почалася зустріч Шмигаля і Фіцо

Біля Ужгорода почалася зустріч Шмигаля і Фіцо

Фото
Укрінформ
Біля Ужгорода стартувала зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільники урядів України та Словаччини обговорять співпрацю у сфері енергетичної безпеки та інфраструктурні проєкти.

Голова українського уряду Денис Шмигаль у Телеграмі поінформував, що сьогодні тривають другі міжурядові консультації з урядом Словаччини та прем'єр-міністром Фіцо.

За його словами, сторони зосередяться на обговоренні дорожньої карти — "плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання". Окрім співпраці в інфраструктурних проєктах й енергетичній безпеці, йдеться також про спільну роботу в питаннях економіки.

"Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі", - підкреслив Шмигаль.

Також сторони порушать питання посилення підтримки мирного плану Президента України Володимира Зеленського, членства України в ЄС, розмінування українських територій, гуманітарної підтримки та відновлення України. За словами Шмигаля, уряди продовжують тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель.

"Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики "нового прагматизму", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Україна запропонувала Словаччині підписати двосторонню безпекову угоду

Як повідомляв Укрінформ, Європа має всі можливості підтримувати стабільне постачання газу цієї зими, навіть попри припинення транзиту російського газу через Україну. Хоча такі країни, як Австрія і Словаччина все ще залежать від палива зі Сходу, закінчення 31 грудня угоди про транзит між Україною і Росією мало що змінить на зміцнілому європейському ринку природного газу.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-