МЗС вітає запровадження Британією санкцій проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

МЗС вітає запровадження Британією санкцій проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України привітало рішення Великої Британії щодо запровадження обмежувальних заходів проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Російської Федерації та їхнього командування за застосування хімічної зброї в Україні.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ. 

«Це є черговим підтвердженням того факту, що Російська Федерація в порушення Конвенції про заборону хімічної зброї продовжує скоювати на території України злочини, пов’язані із застосуванням небезпечних хімічних речовин, проти Сил безпеки і оборони України», - зазначили в МЗС.

У відомстві констатували, що попри осудливу реакцію міжнародної спільноти, Російська Федерація продовжує брутально порушувати норми міжнародного права. 

«Особливо цинічними на цьому тлі є наміри російської сторони бути обраною до складу Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї на період 2025 – 2027 роки. Російська Федерація, систематично застосовуючи хімічну зброю на території суверенних держав, не має жодного морального права входити до складу керівних органів відповідних міжнародних організацій і впливати на їхню неупереджену та об’єктивну роботу», - наголошується в коментарі.

Читайте також: Росія у вересні здійснила 250 хіматак проти Сил оборони

У МЗС додали, що Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а держави, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії у вівторок, 8 жовтня, запровадив санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії (РХБЗ РФ) та його очільника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-