Партія «Голос» може втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК

Партія «Голос» може втратити державне фінансування назавжди - голова НАЗК

Укрінформ
Партія «Голос» може назавжди втратити державне фінансування. Наразі у провадженні НАЗК перебуває 13 переданих матеріалів про можливі ознаки кримінальних правопорушень стосовно центральних та місцевих осередків парламентських партій.

Про це повідомив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик в інтерв'ю Главкому, передає Укрінформ. 

«Наразі у провадженні перебуває 13 переданих НАЗК матеріалів про можливі ознаки кримінальних правопорушень стосовно центральних та місцевих осередків парламентських партій», - сказав він.

Павлущик зауважив, що були ситуації з порушеннями і в партії «Голос», і в партії «Батьківщина», і в «Слузі народу». Він також зазначив, що НАЗК підтримує комунікацію з органами досудового розслідування з цього приводу справ, однак коментувати їх перебіг не може.

Голова агентства нагадав, що нещодавно було зупинено, а потім і припинено фінансування партії «Голос». За його словами, відповідні накази були оскаржені до суду.

«Щодо правомірності наших дій щодо зупинення фінансування партії маємо вже рішення Верховного Суду. Щодо припинення - сподіваємось вже цього тижня також отримати рішення на користь органу», - сказав він.

Читайте також: НАЗК виявило порушення у кожному третьому звіті політичних партій

Павлущик уточнив, що «Голос» не зможе відновити держфінансування. «Це вже назавжди, бо було повторне порушення. У них були недостовірні відомості на майже 5 млн грн», - сказав глава НАЗК у відповідь на запитання щодо можливості відновлення держфінансування партії «Голос».

Як повідомляв Укрінформ, у червні Національне агентство з питань запобігання корупції припинило фінансування політичній партії «Голос» через неправдиві відомості у звітах на суму майже 5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-