Україна очікує фідбек на План перемоги від партнерів якнайшвидше - Єрмак

Україна очікує фідбек на План перемоги від партнерів якнайшвидше - Єрмак

Укрінформ
Українська держава очікує на фідбек від партнерів щодо плану перемоги якнайшвидше у вигляді конкретних кроків.

Про це у телеетері поінформував керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

«Було б, мені здається, не зовсім реально, якщо б ми миттєво отримали якусь відповідь, бо нам же відповідь потрібна дуже конкретна, а будь-яка конкретика потребує часу. Безумовно, ми очікуємо на фідбек якомога скоріше, фідбек у вигляді конкретних кроків», - сказав Єрмак.

Відповідаючи на питання щодо Плану перемоги, який Президент Володимир Зеленський представляє ключовим партнерам у Європі, керівник ОП поінформував, що у всіх цих європейських столицях були дуже глибокі відповідні предметні розмови.

«Наші партнери дуже глибоко у ситуації, вони все розуміють. Вони розуміють, для чого цей План перемоги. І План перемоги — це про створення умов, щоб дійсно ми рухалися уперед щодо закінчення війни на умовах, які були б прийнятні для, у першу чергу, України... Я сподіваюся, що наступні кроки з боку наших партнерів будуть якнайкраще показувати їхню підтримку щодо цього плану», - заявив Єрмак.

Відповідаючи на питання, наскільки впевненою залишається двопалатна підтримка України у США, він поінформував, що українська делегація після низки проведених зустрічей і у Білому домі, і у Конгресі, і у Сенаті, і у Палаті представників, і з обома кандидатами у президенти - Камалою Харріс та Дональдом Трампом — повернулася з упевненістю, що підтримка, у першу чергу, народу США залишається на дуже високому рівні.

Читайте також: Зеленський: План перемоги - це шлях посилення України перед наступним Самітом миру

За його словами, українська влада має постійний контакт і спілкування з діючою адміністрацією президента США, з якою в української влади склалися дуже гарні стосунки, зокрема і між президентами обох країн, і з штабами обох кандидатів у Президенти Сполучених Штатів.

«Американські вибори — це вибори американського народу. Але для нас є дуже важливим, щоб обоє кандидатів, щоб штаби чітко розуміли, що відбувається, що це за війна, якою є ситуація і були дійсно проінформовані у онлайн-режимі. Ця робота робиться. Давайте дочекаємося листопада, не так багато залишилося. Але мені особисто здається, що підтримка США буде на тому ж рівні», - вважає керівник ОП.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський презентував лідерам провідних європейських країн План перемоги і заявив, що діяти спільними зусиллями треба вже зараз, протягом найближчих місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-