Експосол Гербст: «Путін уліз у голову Байдену» своїми ядерними погрозами

Експосол Гербст: «Путін уліз у голову Байдену» своїми ядерними погрозами

Ексклюзив
Укрінформ
Президент США Джо Байден і його адміністрація демонструють останнім часом відсутність лідерства та рішучості у наданні необхідної Україні підтримки.

Про це в коментарі Укрінформу заявив старший директор Євразійського центру Atlantic Council, посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст.

Дипломат здивований такою поведінкою Байдена, який, здавалося, хотів би залишити пост «із сильним сплеском зовнішньополітичного лідерства».

«Здається, Байден перебуває в стані летаргії. Слабкість, боязкість, яку ми спостерігали в його адміністрації, на сьогодні, здається, стала ще більшою за останні пару місяців з причин, які я не можу пояснити», - сказав Гербст.

Експосол не очікує якихось кардинальних кроків з боку Байдена протягом 3 місяців, які залишаються йому в Білому домі. Тим часом експерти, зокрема, з Atlantic Council, висували всілякі ідеї, як-от дозволити Україні нарешті застосовувати ракети ATACMS проти російських військових цілей на території РФ, наполягали на виділенні додаткового пакета допомоги для України вже після виборів у період до інавгурації, пропонували надсилати більш досконалу зброю, як от JASSM, перелічив Гербст.

«Усі ці речі легко зробити. Якщо він хоче увійти в історію слабшим наприкінці, ніж був раніше, це його вибір… Мені як американцю соромно, я дуже розчарований», - сказав посол, припустивши, що «Путін уліз у голову Байдену» своїми ядерними погрозами.

Не менш слабким Гербст вважає і сьогоднішнє керівництво Німеччини.

«Дві адміністрації - в США і в ФРН – посилили слабкості одна одної. Прикра ситуація», - констатував посол, зазначивши, що Путін якраз і розраховує на слабкість США, ФРН і Заходу загалом.

Читайте також: ППО, боєприпаси і військова техніка: США виділили Україні пакет допомоги на $425 мільйонів

Як повідомлялось, президент США має прибути в четвер ввечері з візитом у Берлін, де протягом п’ятниці планує зустрітися з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером ФРН Олафом Шольцем. Окрім того, передбачена також спільна зустріч цих двох політиків з президентом Франції Емануелем Макроном і прем’єром Великої Британії Кімом Стармером (формат QUAD), яку скасували наприкінці минулого тижня разом з візитом Байдена.

Фото: The New York Times 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-