Чубаров прокоментував позов до суду з вимогою визнати Меджліс представницьким органом кримських татар

Чубаров прокоментував позов до суду з вимогою визнати Меджліс представницьким органом кримських татар

Укрінформ
Меджліс продовжує докладати політичних зусиль для визнання його представницьким органом кримськотатарського народу.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив кореспонденту Укрінформу, коментуючи позов члена Меджлісу, голови Кримськотатарського ресурсного центру Ескендера Барієва до суду з вимогою визнати Меджліс представницьким органом кримських татар.

"Ми продовжуємо наші політичні зусилля, щоб переконати Кабінет міністрів виконати Закон "Про корінні народи України", а також власні нормативно-правові акти, прийняті ним у зв'язку з необхідністю імплементації зазначеного закону", - сказав він.

Чубаров підкреслив, що Барієв вирішив скористатися своїм громадянським правом стимулювати Кабінет міністрів до виконання покладених на нього обов'язків через суд.

"Це право громадянина України і ми, як Меджліс, не можемо йому заборонити ним користуватися", - додав він.

Як повідомлялося, 17 жовтня Ескендер Барієв подав до Київського окружного адміністративного суду позов з вимогою зобов’язати Кабмін виконати положення закону «Про корінні народи» та визнати Меджліс представницьким органом кримськотатарського народу.

Читайте також: Меджліс про заяву Сікорського: обговорювати майбутнє Криму слід за участі України та корінного народу

Він розповів, що Меджліс надсилав до Кабінету міністрів України листи із запитом щодо невиконання Закону «Про корінні народи» і порядку про закріплення та позбавлення правового статусу представницького органу. Однак у Кабміні, за його словами, послалися на Державну службу України з етнополітики та свободи совісті, хоча, як стверджує голова КРЦ, Держслужба виконала всі процедури, що стосуються її компетенції.

Він також зазначив, що якщо Кабмін України затвердить розпорядження та виконає вимоги закону, позов буде відкликано.

Меджліс - законодавчо-представницький орган, аналог парламенту. Існує переважно в арабських та ісламських країнах. Меджліс кримськотатарського народу засновано 1991 року.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня 2023 року Меджліс кримськотатарського народу подав до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті перший пакет документівщодо закріплення правового статусу Меджлісу як представницького органу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-