Зниження мобілізаційного віку з міністрами оборони країн НАТО не обговорювали - Умєров

Зниження мобілізаційного віку з міністрами оборони країн НАТО не обговорювали - Умєров

Відео
Укрінформ
Під час засідань Ради України-НАТО та зустрічей з міністрами оборони країн-членів НАТО питання зниження мобілізаційного віку в Україні не піднімалось.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками роботи в Брюсселі. 

«Перше. Про мобілізацію обговорення не було. Друге. Ми не коментуємо чутки. Третє. Коли мене запитують про мобілізацію, я кажу, що ми мобілізацію провели разом з парламентом. Вони (міжнародні партнери – ред.) хочуть зрозуміти, чому ми не рекрутуємо, не мобілізуємо людей віком з 18 до 25-ти. Ми їм пояснюємо, що це умова Верховної Ради, яка дозволила нам мобілізувати (осіб віком - ред.) від 25 до 60-ти», - сказав Умєров.

Стосовно можливих змін у питанні мобілізаційного віку міністр зазначив: «Ми хочемо давати вибір людині... У законодавстві чітко вказано - з 25 і вище. В цьому плані якщо є бажання у когось прийти і служити своєму народу, ми завжди раді».

Читайте також: У Раді не обговорюють зниження мобілізаційного віку до 20 років - депутат

Як повідомляв Укрінформ, голова підкомітету з держбезпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що питання пониження мобілізаційного віку не стоїть на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-