У Європі визнають, що санкції проти РФ є недостатніми - Зеленський

У Європі визнають, що санкції проти РФ є недостатніми - Зеленський

Укрінформ
Керівництво Європейського Союзу визнає, що необхідно посилювати санкції проти Росії, адже наявні не "б'ють" по сектору оборони РФ, а також країна-агресор знаходить шляхи для обходу обмежень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у розмові з журналістами українських телеканалів розповів Президент Володимир Зеленський, коментуючи питання про готовність корегувати План перемоги.

"Вчора ми говорили з лідерами, спілкувалися – у нас був час поспілкуватися. 18 країн вийшли зі своїми думками про те, що вони хочуть деякими речами посилювати Україну. І я сказав: "Так, якщо про посилення, то як ми можемо бути проти?". Наприклад, санкційна політика, яка має бути детальна та реальна. Всі визнають, що та санкційна політика, яка була застосована через російський злочин, проти економіки Росії є поки що неповноцінною. Вона дієва, але не настільки, щоб зменшити витрати на оборонку Росії. Вона так не б'є по ВВП РФ, що Росія і її країни-союзники обходять багато з цього санкційного пакету", – сказав він.

Зеленський також зауважив, що Україну підтримують президент Європейської ради Шарль Мішель і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: США вперше викрили, як Китай постачає готову зброю в Росію - Держдеп

"Я радий, що ми змогли побудувати за ці останні роки таку гармонію та підтримку від керівництва ЄС. Вони розуміють, що санкції діють, але треба посилюватися", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України представив План перемоги на саміті Європейського Союзу, що проходив у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-