Єрмак: Головне - запрошення України до НАТО, в жодному іншому випадку війна не закінчиться

Єрмак: Головне - запрошення України до НАТО, в жодному іншому випадку війна не закінчиться

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив на важливості запрошення України до НАТО, адже це допоможе завершити війну.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив під час виступу у Європейському політичному центрі в Брюсселі, інформує пресслужба ОП.

«Головне – запрошення України до НАТО. Це пункт номер один. На це є причина. В жодному іншому випадку війна не закінчиться. У кращому разі буде поставлена на паузу. Путіну потрібні не Крим, не Донбас, не Одеса. Він хоче все. І хоч би хто був його наступником, підкорення України залишиться базовою парадигмою російської державності», – сказав Єрмак.

Він зауважив, що Україні потрібні надійні гарантії безпеки та захист від зазіхань на суверенітет, адже від цього залежить майбутнє Європи та світу.

«Технічно Захід не є стороною, що воює. Але фактично він перебуває у стані війни. Саме тому перемога України – критична. Найкращий час завершити цю війну справедливим миром був у 2014-му. Другий найкращий час – зараз», – зазначив керівник ОП.

Читайте також: Краще бути в НАТО, ніж мати ядерну зброю - Зеленський

Наприкінці жовтня завершаться тематичні конференції на основі кожного з десяти пунктів Формули миру. Після цього Україна буде готова до проведення другого Саміту миру, де представлять дорожню карту для досягнення справедливого, тривалого та стійкого миру, інформують у ОП.

«Її виконання залежатиме від нашої здатності змусити Росію дотримуватися міжнародного права та Статуту ООН. План перемоги показує, як цього досягти. Його реалізація створить необхідні умови для втілення Формули миру», – сказав Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив План перемоги України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-