Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява

Спікери України і Латвії закликають дозволити далекобійні удари по цілях в РФ - спільна заява

Фото
Укрінформ
Очільники Верховної Ради України і Саейми Латвії у спільній заяві за підсумками засідання парламентських делегацій двох країн закликали зняти обмеження на використання далекобійної зброї по цілях в РФ.

Про це повідомив Голова ВР Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«За підсумками засідання делегацій Верховної Ради України і Саейми Латвійської Республіки ухвалено спільну заяву голів обох парламентів, у якій сторони підтвердили непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах», - зазначив український спікер.

За його словами, у документі спікери висловили підтримку Української формули миру як єдиного реального плану досягнення справедливого та сталого миру в Україні і на Європейському континенті.

Читайте також: Литва інвестує €10 мільйонів у виробництво ракети-дрона «Паляниця»

Спікери також підтримали План перемоги, презентований Президентом Володимиром Зеленським, і закликали це зробити парламенти та уряди інших країн.

У документі також міститься заклик до партнерів, які постачають Україні зброю, зняти будь-які обмеження на її використання, коли йдеться про законні військові цілі на території Російської Федерації.

Читайте також: Стефанчук зустрівся з президентом Естонії - розраховує на підтримку далекобійних ударів по Росії

Глави парламентів двох країн також наголосили на незворотності курсу України на євроатлантичну інтеграцію, кульмінацією якого має стати повноправне членство України в НАТО, заявив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Латвії, де 24 жовтня відкриється третій парламентський саміт «Кримської платформи». Спікер представив латвійським колегам План перемоги України.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-