Другий Саміт миру має поставити крапку у війні - Зеленський

Другий Саміт миру має поставити крапку у війні - Зеленський

Укрінформ
У листопаді Україна презентує фінальний документ для другого Саміту миру, який охопить усі аспекти російської агресії.

Про це повідомив Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Всі аспекти російської агресії будуть винесені в окремий документ, який має стати змістовною основою для другого Саміту миру. Покроковий шлях до миру. Зараз, наприкінці жовтня, відбудеться ще одна дуже важлива конференція щодо гуманітарних аспектів – це звільнення полонених і повернення депортованих дітей. Після цього в листопаді будемо готові представити фінальний документ – для другого Саміту миру", - сказав він.

Відео: ОП

Президент наголосив, що необхідно зробити все можливе, щоб відбувся наступний Саміт миру, який поставить крапку у війні.

Читайте також: Зеленський: Плануємо залучити громадянське суспільство до роботи над внутрішнім Планом перемоги

"Україна першою запропонувала всеохопний і реальний шлях завершення війни – це було понад два роки тому – Формулу миру. На основі Статуту ООН. І нам вдалося об’єднати представників усіх частин світу заради реалізації Формули. Провели інавгураційний Саміт миру – дуже успішний. Сто країн та міжнародних організацій. Маємо зробити все, щоб відбувся наступний Саміт миру, який поставить крапку у війні – справедливу крапку. Такий, щоб безпека нашої держави та людей була надійно гарантована", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, у столиці Латвії у продовження Саміту миру відбулася тематична конференція, присвячена п’ятому пункту Формули миру «Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-