Україна заблокувала участь Росії у бюро Водної конвенції - Міндовкілля

Україна заблокувала участь Росії у бюро Водної конвенції - Міндовкілля

Укрінформ
Україна під час засідання 10-ї наради сторін Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер заблокувала участь Росії у складі бюро Водної конвенції.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ. 

Українська делегація поінформувала учасників конференції про екологічну ситуацію в Україні, зокрема наслідки численних порушень з боку РФ, що призвели до екологічної катастрофи після підриву Каховської ГЕС, забруднення річки Сейм та інших.

Делегати закликали країни об’єднати зусилля для справедливості та притягнення Росії до відповідальності за екологічні злочини, включно з тими, що стосуються водних ресурсів. 

На загальній сесії представник Міндовкілля також презентував Національний план України з транскордонного співробітництва та моніторингу водних ресурсів. 

За словами першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олени Крамаренко, у ході голосування було ухвалено рішення про включення представниці Державного агентства водних ресурсів від України до складу бюро Водної конвенції на період 2025-2027 років.

Читайте також: З початку повномасштабного вторгнення росіяни вчинили понад 6 тисяч злочинів проти довкілля - Гринчук

"Це відкриває для України нові можливості для активної участі у транскордонній співпраці в напрямку збереження, очищення та моніторингу водних ресурсів. І головне, ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб Росія була справедливо покарана за вчинені злочини проти довкілля", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за перше півріччя 2024 року за фактом порушення вимог водоохоронного законодавства, зокрема забруднення водних об'єктів, нараховано збитків на понад 21 млн грн.

Фото: Міндовкілля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-