Зеленський запропонував кожному лідеру G20 вимагати від Путіна повернути тисячу дітей

Зеленський запропонував кожному лідеру G20 вимагати від Путіна повернути тисячу дітей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував кожному лідеру «Великої двадцятки» вимагати від Путіна повернути тисячу дітей.

Про це глава Української держави повідомив в інтерв’ю для індійського видання The Times of India, передає Укрінформ.

На запитання, як Індія могла б допомогти у поверненні дітей, Президент відповів: «Доєднатися до коаліції з повернення дітей, підтримати комюніке Саміту миру, тому що третій пункт там був саме про повернення дітей, подзвонити Путіну і сказати, хто він такий і змусити його повернути дітей. (Прем’єр-міністр Індії Нарендра) Моді це може, він має великий вплив... Сказати (Путіну) напряму: «Віддай мені тисячу дітей, я їх поверну в Україну». Це реальний крок. Він десятки тисяч забрав, хай Моді поверне тисячу. Якщо кожна впливова людина, як Моді, зможе повернути тисячу дітей, то ми зможемо повернути більшість наших діточок».

За словами Президента, питання повернення дітей можна підняти на засіданні «Великої двадцятки».

«Якщо двадцять тисяч українських дітей депортовано, то кожен лідер «Великої двадцятки» має взяти на себе відповідальність повернути тисячу дітей», - зауважив Зеленський.

Він також зазначив, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна через викрадення дітей діє.

«Результат ордеру МКС є — Путін не подорожує більшістю країн світу. Ми це бачимо. Більшість лідерів, які визнали Римський статут, а значить — визнають рішення Міжнародного кримінального суду, стараються і не їздити до Путіна. Є результат», - сказав Зеленський.

Натомість Монголія, на його думку, не видавши Путіна МКС, ще раз підкреслила те, «що вона не є незалежною країною».

Читайте також: Для ідентифікації та повернення українських дітей створюється база ДНК - ОП

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за обвинуваченням у воєнних злочинах, зокрема у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-