Зеленський прибув до Ісландії

Зеленський прибув до Ісландії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прибув до Ісландії з робочим візитом.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вперше прибув до Ісландії з робочим візитом. Візьму участь у четвертому саміті Україна – Північна Європа та проведу двосторонні переговори з його учасниками: прем’єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Зустрінуся з пані Президентом і представниками парламенту країни-господаря. Візьму участь у засіданні Північної ради», - розповів Зеленський.

Він відзначив, що під час візиту говоритиме про підтримку Плану перемоги та про питання, у яких співпраця з країнами Північної Європи може бути найрезультативнішою: фінансування українського виробництва зброї та далекобійних засобів, підготовка до зими, морська безпека, обмеження російського тіньового флоту, оборонна підтримка, підготовка та оснащення українських воїнів.

Читайте також: Зеленський запропонував кожному лідеру G20 вимагати від Путіна повернути тисячу дітей

«Країни Північної Європи – наші принципові й рішучі союзники, а майданчик Україна – Північна Європа – один із найефективніших наших багатосторонніх форматів. Продовжуємо працювати разом, щоб реалізувати його повний потенціал», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми не хочемо замороження конфлікту зараз - це ризик ще однієї війни

Як повідомляв Укрінформ, Другий саміт Україна – Північна Європа відбувся у грудні минулого року в Осло. Його підсумком стала заява прем’єр-міністрів Данії, Ісландії, Норвегії та Швеції й Президента України, у якій підтвердили непохитну підтримку нашої держави.

Володимир Зеленський, анонсуючи свою участь у саміті, відзначив, що серед його підсумків будуть нові пакети підтримки України.

Фото ілюстративне: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-