Президент: Щодо Плану перемоги циркулює багато дезінформації від тих, хто боїться Росії

Президент: Щодо Плану перемоги циркулює багато дезінформації від тих, хто боїться Росії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що довкола Плану перемоги циркулює чимало дезінформації, і не лише з боку Росії, а й від тих, хто її боїться.

Про це глава Української держави повідомив під час спільної пресконференції з учасниками четвертого саміту Україна – Північна Європа у Рейк'явіку (Ісландія), передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, циркулює чимало дезінформації стосовно Плану перемоги. Деякі меседжі надходять не лише від Росії, а й від партнерських країн, які вагаються вживати потужні дії проти РФ. Хтось називає цей план нереалістичним, але це через надмірне побоювання Росії, а не нереальність плану», - розповів Зеленський.

Він водночас відзначив, що партнери України з Півночі Європи лишаються відданими та рішучими.

«Ми говорили про ППО, про способи підсилення нашого повітряного щита системами «Патріот», говорили про способи запросити Україну до НАТО, про нашу спільну позицію стосвно того, щоб мир не мав альтернативи», - сказав Президент України.

Він також подякував народам Півночі Європи за підтримку. Зокрема, Данії Зеленський висловив вдячність за підтримку та лідерство у таких проєктах, як інвестування у виробництво зброї в Україні.

«Ваша відданість створила особливу модель інвестувань у наше виробництво, і ми це розвиваємо разом з нашими партнерами, які заявляють про готовність наслідувати данську модель», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський анонсував роботу з партнерами задля втілення Плану перемоги

Фінляндії, за його словами, Україна дякує за пакети допомоги, за такі ініціативи, як Коаліція укриттів, яка призвела до приєднання інших країн до цієї ініціативи. «Нещодавно Фінляндія долучилася до одного з пунктів Формули миру, який стосується екологічної безпеки та екологічних наслідків цієї війни. До речі, більше 60 країн приєдналися до цієї ініціативи», - сказав Президент.

Також він подякував Швеції за оборонну підтримку та захист наших людей, допомогу в підготовці до зими.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський перебуває в Ісландії з робочим візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-