Атака росіян на порти та зерносховища. Ракетні обстріли Херсона та Миколаєва

Атака росіян на порти та зерносховища. Ракетні обстріли Херсона та Миколаєва

Укрінформ
8 червня, 12:30 - брифінг на тему: “Атака росіян на порти та зерносховища. Ракетні обстріли Херсона та Миколаєва”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ. 

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

Формат заходу – онлайн

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу. 

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 12:00 8 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.  

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові  матеріали:

На Південному напрямку переважно тривають артилерійські і повітряні дуелі - Гуменюк

На лінії зіткнення на Південному напрямку ситуація стабільно напружена, переважно тривають артилерійські і повітряні дуелі.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Ситуація на лінії зіткнення Південного напрямку залишається стабільно напруженою, оскільки ворог продовжує бойові дії на зайнятих позиціях. Переважно тривають артилерійські дуелі, повітряні дуелі, оскільки росіяни завдають повітряних ударів і отримують відповідь від наших підрозділів. Тобто, це поки що дистанційна робота на лінії фронту, абсолютного зближення поки що немає”, - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог безсистемно обирає цілі під час ракетних і артилерійських обстрілів.

“Ми бачимо абсолютно безсистемні обстріли росіян, і складається враження, що вони використовують застарілі карти, бо, намагаючись влучити у якісь обрані об’єкти, вони постійно "вкривають" житлові квартали, приватні будівлі, гаражі, спортивні школи, адміністрації в громадах — все те, що належить до цивільної інфраструктури і не містить жодних ознак військових об’єктів”, - пояснила начальник об'єднаного координаційного пресцентру.

За їїсловами, на Херсонщині ворог веде артилерійський та мінометний вогонь, не намагаючись просуватися суходолом, оскільки усвідомив, що дістане серйозну відсіч. На Миколаївщині б’є ворожа артилерія та реактивні системи залпового вогню. Зокрема, вночі обстріляно територію передмістя Миколаєва.

"На щастя, жертв немає, але психологічний тиск шалений тому, що знов посеред ночі рвались касетні снаряди, які несуть у собі потужну небезпеку і в подальшому", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що на Одещині ситуація стабільно контрольована, зокрема й у районах, прилеглих до Придністров'я.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

росіянам байдуже до проблеми продовольчої кризи в світі - Сили оборони півдня

Обстріл портової інфраструктури та руйнування зерносховища на Миколаївщині свідчить про те, що росіянам байдуже до проблеми продовольчої кризи в світі.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Проголосивши свої псевдонаміри розблокувати наші порти і вивозити, в тому числі, зернові вантажі, росія насправді розпочала обстріл портової інфраструктури Миколаївщини і також влучила в зерносховище. Це говорить про те, що їхні наміри не такі чисті, як декларується. Абсолютно немає долучення до вирішення продовольчої кризи в світі, їм байдуже, куди влучати і що пошкодити”, - заявила Наталя Гуменюк.

За її словами, у сховищі, на щастя, не було зерна і зернових, які є стратегічним запасом, але все ж таки знищення самого зерносховища, як елемента інфраструктури, досить красномовне.

Гуменюк додала, що на південному напрямку проблемною ситуація залишається в територіальних громадах вздовж лінії фронту, в які неможливо завезти ліки, продукти, а важко поранені херсонці не отримують відповідної допомоги.

“Це критична ситуація, яка не вирішується, оскільки окупанти перекрили всі в’їзди-виїзди у Херсонську область, можливе тільки сполучення через Крим. Гуманітарні проблеми особливо актуальні для Бериславського району, Великоолександрівської та інших громад. Тобто місць, де трвають безпосередньо бойові дії, і де громади залишились без надійних поставок гуманітарних вантажів”, - сказала представниця Сил оборони півдня України.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний представник ЄС з іноземних справ і політики безпеки Жозеп Боррель 7 червня заявив, що російські сили знищили другий за розміром український зерновий термінал у Миколаєві.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-