Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Укрінформ
26 липня, 14:00  -  брифінг на тему: “Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC/featured

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

По Затоці з літаків рф було випущено 13 ракет - речник Повітряних Сил ЗСУ

У вівторок обстріли Затоки були здійснені 13 літаками з акваторії Чорного моря. Всього було випущено 13 ракет. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ поінформував речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Спершу було завдано ударів літаками Су-35 та Су -30 з акваторії Чорного моря. О пів на п’яту трьома літаками було завдано ударів ракетами Х-59, вилетіло п'ять ракет. Переважно Одеська область, район Затоки», - сказав Ігнат.

За його словами, після цього близько п'ятої ранку одразу 10 літаків Су-22, М-30 – це дальні бомбардувальники - з району базування на півночі від України, район Шайковка в рф, перелетіли в акваторію Чорного моря і звідти теж завдали вісім ударів ракетами Х-22.

Речник також зауважив, що противник постійно намагається заплутати ППО.

Як повідомлялось, на Одещині зафіксовано влучання в приватні будівлі прибережних сіл з подальшим займанням, на місцях працюють рятувальники. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Ефективність української ППО зростає завдяки навчанням – речник Повітряних сил ЗСУ

Показник збиття ворожих ракет покращився завдяки людському фактору; повітряні сили ЗСУ ще не отримали далекобійних системи ППО.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, навченість особового складу ППО ЗСУ значно підвищилась, тому і покращився показник збиття ракет.

«Активність досягається завдяки людському фактору, основою не є постачання озброєння. Тому що, на жаль, ми ще не отримали тих важливих озброєнь, про які ми мріємо, це - далекобійні системи ППО, а також середньої дальності», - сказав Ігнат.

Він уточнив, що ЗСУ поки мають поставки від партнерів переносних зенітних ракетних комплексів різних типів, які теж ефективно працюють, зокрема, при влучанні у літаки та гелікоптери.

Речник додав, що раніше у світі не було такого масованого ракетного удару, як по нашій території, тому знадобився час для навчання. Крім того, є ракети, які важко збивати. Це ракети Х-22, Х-21, "Искандер", "Точка-У", які мають надзвичайно великі швидкості.

Як повідомлялось, останнім часом рф найчастіше завдає ударів ракетами радянського виробництва, судячи з усього, економлячи дорогі снаряди типу "Калібр", Ха-101 та "Искандер", щоб і надалі загрожувати ними всьому світу.

Речник Повітряних сил ЗСУ: 100 млн доларів на навчання українських пілотів свідчить про серйозність намірів США надати Україні літаки

В ухваленому Палатою представників законопроєкті про оборонний бюджет США на 2023 рік закладені 100 млн доларів на навчання українських пілотів, що свідчить про серйозність намірів США.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Був ухвалений законопроєкт американським урядом про виділення 100 млн доларів на підготовку військових пілотів у 2023 році. Якщо уряд США виділяє кошти на підготовку українських пілотів на американських літах, значить це говорить про серйозність намірів США. І про те, що ми будемо отримувати авіаційну техніку», - сказав речник.

Ігнат зауважив, що зараз кількість літаків, яка буде передана, не оприлюднюється. «Йдуть постійні переговори, поки що рішення остаточного ми не маємо», - сказав він.

Як повідомлялося, Сполучені Штати та союзники розглядають можливу підготовку українських пілотів у рамках довгострокових зусиль потенційно допомогти Києву створити майбутні українські військово-повітряні сили. Про це заявив начальник штабу ВПС США генерал Чарльз Браун. Військово-повітряні сили України публічно заявили про свої надії на F-15 і F-16.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-