Зміцнення  ІТ-інфраструктури країни під час війни

Зміцнення ІТ-інфраструктури країни під час війни

Укрінформ
3 серпня, 11:00 -  пресконференція на тему: "Зміцнення  ІТ-інфраструктури країни під час війни". 

Організатор: Міністерство юстиції України.

Учасники: Сергій Орлов -  заступник міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;  Олена Висоцька- заступник міністра юстиції України; Мстислав Банік -  керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України; Манал Фоуані - виконувачка обов'язків Постійної представниці ПРООН в Україні. 

Пресконференція присвячена ініціативам Міністерства юстиції України, Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні зі зміцнення ІТ-інфраструктури країни під час війни.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 3 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

У Мін'юсті планують за кілька років оцифрувати всі ключові послуги

Міністерство юстиції планує за кілька років оцифрувати всі клочові послуги та процеси, які наразі є незручними і найбільш нагальними для суспільства.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов під час пресконференції в Укрінформі.

"Завдяки підтримці ПРООН ми рухаємося в бік активного впровадження нових послуг і цифровізації процесів усередині міністерства. За кілька років зможемо оцифрувати всі ключові послуги та ключові процеси, найбільш незручні нині та найбільш нагальні для суспільства", - сказав він.

За словами Орлова, Мін'юст нещодавно спростив процедуру отримання документів органів РАЦС. Відтепер дублікати та витяги можна замовити через портал "Дія", і вони будуть доставлені кур'єром.

Крім того, відомство за підтримки ПРООН запустило Єдиний реєстр засуджених осіб та взятих під варту. У реєстрі є окремий модуль, який дозволяє створювати індивідуальні напрямки розвитку засуджених.

Як повідомлялося, у Мін'юсті спростили реєстрацію шлюбу в умовах воєнного стану: подати заявку на реєстрацію та оформити його можна за день.

У «Дію» планують додати пенсійне посвідчення і можливість придбати облігації

У Міністерстві цифрової трансформації планують додати у застосунок "Дія" пенсійне посвідчення, можливість придбати облігації.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

"Ми працюємо над появою пенсійних посвідчень: за віком, за інвалідність та за вислугою років. Це важливо, оскільки багато людей не має ID-картки чи закордонного біометричного паспорта, а паспорт-книжечку ми відобразити (у Дії - ред.) не можемо", - сказав він.

Банік зазначив, що також у застосунку буде додана можливість придбати облігації.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство соціальної політики та Міністерство цифрової трансформації спільно удосконалять функціонал застосунку "Дія" для внутрішньо переміщених осіб.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-