Соціальна відповідальність у сфері азартних ігор

Соціальна відповідальність у сфері азартних ігор

Укрінформ
20 квітня, 12:00 - круглий стіл на тему: «Соціальна відповідальність у сфері азартних ігор».

Організатор: Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Учасники: Іван Рудий - Голова КРАІЛ; Олена Водолажко - членкиня КРАІЛ; Христина Дутка - членкиня КРАІЛ; Сергій Шум - генеральний директор ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров’я України»; Ігор Трубін - в. о. директора департаменту правового забезпечення Міністерства освіти і науки України; Наталія Кавецька - радниця міністра соціальної політики України; Леся Яблонська - заступник голови Державної регуляторної служби України; Олександр Баранов - директор Координаційного центру з надання правової допомоги; Дарія Шинкаренко - в.о. начальника управління правопросвітництва та вивчення правових потреб громадян Координаційного центру; Зоряна Топорецька - доктор юридичних наук, доцент, керівниця наукового  напрямку ГС «Центр відповідальної гри»; Антон Кучухідзе - голова Ukrainian Gambling Council; Сергій Іваненко - директор компанії «ВОЛНА 4444»; Ярослава Ісаєнко - директор з розвитку бізнесу, VBET Ukraine; Андрій Єфремов - директор юридичного департаменту First; Юлія Бурковська - членкіня Консультативно-експертної ради КРАІЛ.

Теми до обговорення:

  • Просвітницька діяльність: профілактика ігрової залежності.
  • Надання первинної медичної допомоги залежним гравцям та членам їх сімей.
  • Ресоціалізація залежних гравців.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: krail.gov.ua@gmail.com. Акредитація триватиме до 09:00 20 квітня 2023 р., для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Просвітницька робота щодо азартних ігор має бути зосереджена на молоді - експертка

Просвітницька робота стосовно азартних ігор має бути спрямована на молодих людей віком від 21 до 30 років, адже саме ця категорія є найбільш вразливою до ігрової залежності.

Про це в Укрінформі під час круглого столу на тему: «Соціальна відповідальність у сфері азартних ігор» сказала членкиня КРАІЛ Христина Дутка.

З її слів, з метою підвищення соціальної відповідальності в гральній індустрії, серед населення потрібно продовжувати проводити просвітницьку діяльність, у разі виникнення залежності - надавати необхідну первинну медичну допомогу, а в подальшому проводити ресоціалізацію залежних гравців та повертати їх до суспільного життя.

У КРАІЛ нагадали про функціонування Реєстру осіб, яким певним особам обмежено доступ до гральних закладів та участь в азартних іграх.

"Для чого нам потрібна просвітницька робота і на яку категорію людей вона повинна бути спрямована? Вона має бути спрямована на молодь. Чому саме на молодь, а тому, що згідно з даними Реєстру, половина - це молодь, люди віком від 21 до 30 років. Саме вони є в групі ризику тих, хто має ігрову залежність, і ми повинні працювати з ними", - сказала Дутка.

Вона нагадала, що КРАІЛ почав розміщувати соціальну рекламу на тему свідомого гемблінгу, до цієї роботи активно долучилась низка міст України. Це Київ, Одеса, Луцьк, Рівне, Тернопіль, Ужгород, Івано-Франківськ та інші міста.

"Наша мета - сформувати в суспільстві культуру, що азартна гра - це розвага, можливо, з певними ризиками і наслідками, але це розвага, а не спосіб заробітку", - підкреслила Дутка.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 10 березня 2023 року про санкції проти фізичних і юридичних осіб, пов'язаних, зокрема, з букмекерським та лотерейним бізнесом.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-