Взаємодія громадського сектору з НСЖУ в напрямку зниклих безвісти за особливих обставин

Взаємодія громадського сектору з НСЖУ в напрямку зниклих безвісти за особливих обставин

Укрінформ
9 листопада, 10:30 - пресконференція на тему: «Підписання меморандуму про співпрацю між ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» та Національною спілкою журналістів України».

Організатори: ГО «ГРУПА ПАТРІОТ», Національна спілка журналістів України.

Учасники: представники ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» та Національної спілки журналістів України.

Питання до обговорення:

  • Об’єднання зусиль для кращого інформування українців та світової спільноти про проблеми обліку та розшуку зниклих безвісти за особливих обставин, а також про діяльність органів державної влади і організацій громадського суспільства у цих напрямках.
  • Підвищення навичок журналістів у розумінні проблем обліку та розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.
  • Сприяння в формуванні високого рівня психологічної підтримки й стійкості щодо розшуку та періоду очікування родин зниклих безвісти за особливих обставин.
  • Надання аудиторії українських та іноземних медіа достовірної інформації щодо розшуку таких осіб.
  • Взаємодія та спільні дії родин щодо розшуку зниклого безвісти за особливих обставин.
  • Героїзація подвигів воїнів, українців усіх професій, які власним життям пишуть історію вільної України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:

Щонайменше 25 журналістів знаходяться у російському полоні - Томіленко

Щонайменше 25 українських журналістів знаходяться у полоні в Російській Федерації.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Підписання меморандуму про співпрацю між ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» та Національною спілкою журналістів України» заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

“Щонайменше 25 журналістів знаходяться в полоні. Ми називаємо полоном і утримання у місцях неволі кримсько-татарських громадянських журналістів. Наприклад, утримання в неволі Владислава Єсипенка, Ірини Данилович, яких несправедливо затримала окупаційна російська влада в Криму і їх утримує в тюрьмах”, - сказав Томіленко.

Він зазначив, що так само в полоні знаходяться і журналісти, яких затримали на тимчасово окупованих з часу початку повномасштабного вторгнення територій України.

Зокрема із останніх працівників медіа, яких затримали окупанти, Вікторія Рощина, яка поїхала виконувати професійний обов'язок на тимчасово окуповану територію і з нею зник зв'язок кілька місяців тому.

Крім того, росіяни утримують в полоні Ірину Левченко, яка висвітлювала події у Мелітополі, Запоріжжі.

Також Томіленко згадав Дмитра Хилюка - журналіста інформаційного агентства “УНІАН”, якого окупанти забрали в полон під час спроби окупації Києва і Київщини, наразі він знаходиться в одній з в'язниць Росії.

Як повідомляв Укрінформ, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуальним насильством або інші форми жорстокого поводження.

НСЖУ та організація «Група Патріот» підписали меморандум про співпрацю

У столиці відбулось підписання меморандуму про співпрацю між громадською організацією «Група Патріот» та Національною спілкою журналістів України з метою об’єднання зусиль для інформування українців та світової спільноти про зниклих безвісти за особливих обставин.

Документ підписали під час пресконференції в Укрінформі.

“Ми підписуємо цей меморандум, який спрямований на проведення спільних інформаційних, просвітницьких кампаній, на об'єднання зусиль для створення нових пропозицій. Для роз'яснювальної кампанії серед громадськості, журналістів, для належного висвітлення в медіа. Для кампаній солідарності з нашими співгромадянами, які сьогодні зникли безвісти і про їхню долю ми нічого не знаємо в умовах широкомасштабної російсько-української війни, з громадянами, які перебувають у полоні, яких катують”, - сказала перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ.

Вона підкреслила, що за кожною з цих проблем стоять тисячі людських доль, родин цих людей, з якими працює ГО «Група Патріот».

“Сьогодні декларативний захід - підписання меморандуму, але це важлива декларація, яку ми спільними зусиллями будемо реалізовувати на практиці, привертати увагу ЗМІ, колег журналістів, для того, щоб ми тримали у полі зору цю тему і щоб ми щодня вітали на свободі наших звільнених українців”, - зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомляв Укрінформ, близько 28 тисяч жителів України внесено до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

«Група Патріот» – неполітична громадська організація. Основні напрямки роботи: розшук зниклих безвісти за особливих обставин, звільнення військовополонених та заручників, співпраця та координація в пошуку воєнних злочинців та їх пособників.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-