Підсумки Ukraine Recovery Conference 2024 та рішення для України

Підсумки Ukraine Recovery Conference 2024 та рішення для України

Укрінформ
18 червня, 10:30 - брифінг на тему: "Підсумки Ukraine Recovery Conference 2024 та рішення для України".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Юлія Свириденко - перша віцепремʼєр-міністерка України - міністерка економіки (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Основні підсумки URC-2024
  • На яку допомогу Україна може розраховувати цього року?
  •  Яким буде рішення щодо стягнення компенсації з Росії?

Довідково. 11-12 червня у Берліні пройшла Ukraine Recovery Conference – URC2024, яка об'єднала лідерів урядів низки країн, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Це була вже третя Конференція з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Берліні українські компанії підписали щонайменше 14 угод з партнерами на суму понад 560 млн євро – Свириденко

Під час Міжнародної конференції з відновлення, що проходила 11-12 червня у Берліні, український приватний бізнес уклав щонайменше 14 угод з міжнародними партнерами.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, присвяченому підбиттю підсумків URC.

«Одним із дуже важливих компонентів цьогорічної конференції став акцент на приватному бізнесі, який ще у Лондоні, рік тому, зауважував, що йому не вистачає уваги. Тому в Берліні була зроблена ставка на приватний сектор. Мені відомо, наприклад, про укладання 14 бізнес-угод між українськими та міжнародними партнерами на суму понад 560 млн євро. Я думаю, що насправді їх було більше, тому що половина учасників берлінського форуму якраз були представники бізнесу», - сказал Свириденко.

Вона зауважила, що упродовж двох днів заходу було проведено 7 круглих столів, присвячених саме інвестиційному потенціалу таких галузей українсько економіки, як енергетика, зокрема, воднева, «зелена» металургія, транспорт, логістика тощо. І за результатами таких зустрічей було укладено кілька двосторонніх угод з бізнесом.

«Також у Берліні відбувся запуск інвестиційного компоненту в рамках Ukraine Facility - Ukraine Investment Framework. Європейська комісія підписала перші угоди з різними міжнародними фінансовими установами про фінансування та гарантії - це угоди, які включають 1 млрд євро кредитних гарантій і 400 млн євро змішаних гарантій для приватних компаній», - зазначила перший віцепрем'єр.

Крім того, під час URC пройшло перше засідання Business Advisory Council – Консультаційної ради бізнесу, до складу якої увійшли представники провідних світових компаній та бізнес-асоціацій зі США, Канади, Великої Британії, Норвегії, країн ЄС та України.

«Це консультаційна рада, учасники якої дуже зацікавлені інвестувати в Україну. Ця платформа буде надавати практичні поради для того, щоб покращити бізнес-клімат України. Але найголовнішим для нас KPI роботи з цією установою буде залучення конкретних інвестицій у наш приватний сектор», - додала Свириденко.

Як повідомлялося, Україна під час Міжнародної конференції із відновлення у Берліні підписала 110 міжнародних угод, контрактів та меморандумів і домовилася про допомогу з партнерами на загальну суму в понад 16 млрд євро.

Україна розраховує отримати $50 млрд доходів від заморожених російських активів вже цього року - Свириденко

У Мінекономіки сподіваються, що Україна до кінця цього року отримає 50 млрд дол. прибутків від заморожених у Європейському Союзі російських активів.

Про це сказала перша віцепремʼєр-міністерка України - міністерка економіки Юлія Свириденко на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Сьогодні ми можемо планувати, як використовувати ці ресурси на пріоритетні потреби, зокрема у секторі безпеки та оборони. Сподіваємося, невдовзі буде напрацьований відповідний механізм, і ми отримаємо ці кошти до кінця цього року», - сказала Свириденко.

За її словами, можливість використовувати прибутки від знерухомлених російських активів додасть більшої упевненості та забезпечить макроекономічну стабільність країні у 2025 році.

Як повідомляв Укрінформ, США готові надати Україні кредит на 50 млрд дол., який буде погашено за рахунок прибутку від заморожених російських активів, якщо ЄС продовжить санкції проти Москви на невизначений термін.

DFC профінансує для України страхування політичних ризиків на $350 млн - Свириденко

Американська корпорація DFC під час Міжнародної конференції з питань відновлення (URC2024) оголосила про пакет фінансування, який включає страхування ризиків для України на 350 млн доларів США.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, присвяченого підбиттю підсумків URC2024.

«Кожна конференція з відбудови мала компонент по обговоренню страхування військових ризиків. На третій конференції, у Берліні, відбулася певна еволюція цієї теми. Так, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) розширила інструменти страхування. Нові угоди будуть охоплювати перестрахування на суму 50 млн дол. за посередництва компанії Aon з метою формування страхових полісів від воєнних ризиків для приватних компаній, що працюють в Україні», - сказал Свириденко.

Додатково 150 млн дол. будуть спрямовані на страхування політичних ризиків для підтримки операцій, які будуть укладатися в аграрному експортному секторі.

“Ще укладено договір на страхування політичних ризиків на суму 152 млн дол. для українських компаній, які будуть працювати у виробничому секторі», - додала міністерка.

Як повідомлялося, Міністерство економіки, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) та АТ «Сітібанк» підписали меморандум про розвиток ринку іпотечного житла в Україні. У Мінекономіки вважають, що укладена домовленість створить умови для залучення гарантій та довгострокового фінансового ресурсу для фінансування житлового сектору через іпотечні програми, зокрема “єОселя”.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-