Темпи мобілізації та робота над законом про демобілізацію

Темпи мобілізації та робота над законом про демобілізацію

Укрінформ
26 червня, 10:30 - брифінг на тему: "Темпи мобілізації та робота над законом про демобілізацію".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський - народний депутат України, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Темпи мобілізації в Україні.
  • Чи можуть в Резерв+ з’явитися електронні повістки? 
  • Робота над законом про демобілізацію та його перспективи.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Військово-облікові дані оновили 2,37 млн осіб - Веніславський

Свої військово-облікові персональні дані вже оновили 2 370 000 осіб.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Динаміка достатньо позитивна. Наразі свої військо-облікові персональні дані оновили 2 мільйона 370 тисяч громадян України», - поінформував він.

Веніславський уточнив, що переважна більшість громадян оновили дані через додаток «Резерв +», на другому місці за кількістю оновлень - ЦНАПи, а на третьому - ТЦК та СП.

За його словами, загалом динаміка оновлень достатньо гарна і, відповідно, це забезпечує проведення тих мобілізаційних заходів, які здійснюються зараз.

«Я думаю, що загалом закон виконав ту головну місію, заради якого ми його ухвалювали…З моменту набрання чинності законом про удосконалення законодавства про мобілізацію, темпи мобілізації дозволяють оптимістично дивитися на механізми реалізації цього закону і відповідають тим очікуванням, які ми, Міністерство оборони, Головнокомандувач Збройних сил, Генеральний штаб на нього покладали», - зазначив він.

Народний депутат зауважив, що головної мети, яку закладали законотворці даним документом, досягнуто, а саме проводиться аудит всіх військовозобов'язаних громадян України.

«З'ясовуємо, де хто перебуває, хто придатний до військової служби, хто непридатний, хто має право на відстрочку, хто є заброньований і хто може бути мобілізований», - додав член парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, серед тих громадян, хто оновив свої дані від 18 травня, один мільйон і сто тисяч військовозобов’язаних придатні до призову.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-