Початок переговорів про вступ України до ЄС та останні рішення ПАРЄ

Початок переговорів про вступ України до ЄС та останні рішення ПАРЄ

Укрінформ
28 червня, 13:00 - брифінг на тему: "Початок переговорів про вступ України до ЄС та останні рішення ПАРЄ".

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікерка: Євгенія Кравчук  - членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики (онлайн).

Теми до обговорення:

  • Початок переговорів про вступ України до ЄС: подальші кроки та рішення.
  • Ухвалення трьох резолюцій щодо України в ПАРЄ: як це вплине на ситуацію в країні та як позначиться на діях РФ?

Довідково. Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 26 червня схвалила три резолюції, пов’язані з Україною, – про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

ПАРЄ рекомендує створити перелік компаній, що допомагають РФ ухилятися від санкцій – Кравчук

Парламентська асамблея Ради Європи рекомендує створити реєстр компаній, які допомагають Росії ухилятися від санкцій, а також унеможливити купівлю електронних елементів, що використовуються РФ у зброї проти України.

Про це заявила членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Зараз у новозібраних ракетах і дронах ми знаходимо мікрочипи та інші елементи з країн Західної Європи, Великобританії, США. Ці можливості купівлі через треті країни елементів, які потім використовуються в ракетах, що летять на українські міста, ПАРЄ рекомендує піддати санкціям. Також одна з рекомендацій - створити реєстр компаній, які допомагають Росії ухилятися від санкцій", - сказала вона.

Депутатка додала, що ПАРЄ також рекомендувала країнам ЄС відмовитися від імпорту російського скрапленого газу. Вона зауважила, що, попри те, що 14 пакет санкцій забороняє транзит скрапленого газу через країни Європейського Союзу, країни Європи продовжують його імпортувати.

Кравчук додала також, на думку ПАРЄ, розв'язання потребує питання «тіньового флоту», коли Росія використовує старі танкери під прапором інших країн для транспортування нафтопродуктів в обхід санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ на засіданні 26 червня схвалила три резолюції, пов’язані з Україною, – про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності.

ПАРЄ підготує резолюцію про полонених українських журналістів - Кравчук

Комітет культури, науки та медіа ПАРЄ розробить резолюцію про українських журналістів, які знаходяться у полоні Російської Федерації, де зазначатимуться юридичні механізми для їх визволення.

Про це повідомила членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Сьогодні на засіданні Бюро ПАРЄ за пришвидшеною процедурою вирішили підтримати заявку щодо підготовки резолюції про полонених українських журналістів і пошуку юридичних механізмів їх визволення. Така резолюція буде підготовлена Комітетом культури, науки та медіа ПАРЄ", - поінформувала вона.

Кравчук зазначила, що наразі щонайменше 30 українських журналістів потрапили до російського полону. Медійники знаходяться у в'язницях, де піддаються катуванню, зокрема електричним струмом.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 26 червня схвалила три резолюції, пов’язані з Україною, – про юридичні аспекти російської агресії, роль санкцій та протидію викоріненню культурної ідентичності.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-