Нагородна система України як мотиваційний чинник в умовах російсько-української війни

Нагородна система України як мотиваційний чинник в умовах російсько-української війни

Укрінформ
10  липня, 15:00 - пресконференція на тему:«Нагородна система України як мотиваційний чинник в умовах російсько-української війни: уроки, проблеми, шляхи їх вирішення».

Організатор: Всеукраїнська військово-цивільна спілка «Бойове Братерство України».

Учасники: Павло Жебрівський - президент ВЦС «Бойове Братерство України»; Леонід Климчук - голова спілки «Бойове Братерство України, полковник ГУР.

До участі запрошені: народні депутати України з комітету з питань національної безпеки оборони та розвідки, представники Ради національної безпеки і оборони України.

Модератор: Петро Скиба - заступник голови спілки «Бойове Братерство України», полковник, екскомандир 63-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Коротко:  Учасники заходу зосередять  увагу на питаннях функціонування нагородної системи України в умовах російсько-української війни, визначенні шляхів підвищення мотиваційного чинника для військовослужбовців, добровольців, волонтерів через удосконалення нагородної системи України.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: vfilimonova.pr@gmail.com.

Акредитація триватиме до 20:00 09 липня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Практика нагородження в умовах війни є задовга, негнучка і часом несправедлива – громадська думка

Чинна система заохочення державними нагородами військовослужбовців, які виконують бойові завдання, не відповідає морально-психологічним і мотиваційним реаліям війни.

Таку думку висловила Всеукраїнська військово-цивільна спілка «Бойове Братерство України» під час круглого столу в Укрінформу на тему: «Нагородна система України як мотиваційний чинник в умовах російсько-української війни».

Так заступник голови спілки «Бойове Братерство України», полковник, екскомандир 63-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Петро Скиба звернув увагу на довге погодження, затвердження і проходження державних нагород перш ніж вони дістаються нагороджених.

«Чинні процедури представлення до державних нагород, проходження нагородних документів через різні інстанції, органи військового управління, видання Указу Президента, пересилка нагород і посвідчень до них у відповідні органи військового управління для їх вручення потребують значного часу - від декількох місяців до року і навіть більше. Це є неприпустимо в умовах війни», - зазначив Скиба.

Також він вважає несправедливим застосування принципу поступовості при нагородженні загиблих воїнів лише відзнаками ІІІ ступеня.

«Така практика вшанування загиблих військовослужбовців державними нагородами не відповідає рівню їхнього подвигу і пожертви. Адже полеглі в бою вже не зможуть довести, що вони гідні поступового нагородження відзнаками ІІ і І ступеня. Створюється враження, що держава економить на металі, з якого виготовляються нагороди», - прокоментував Скиба.

Крім того, він розкритикував поширену практику нагородження військовослужбовців вже після звільнення з військової служби.

«Чинна практика отримання значної кількості державних нагород військовослужбовцями після звільнення з військової служби, а не безпосередньо у військових частинах в умовах бойової обстановки позбавляє мотивації тих, хто ще не нагороджений, але прагне цього й заслуговує на це. А це є додатковий позитивний моральний і мотиваційний чинник», - наголосив Скиба.

При цьому, на його думку, військові чиновники на різних щаблях часто суб’єктивно підходять до нагородження військовослужбовців

«Є часті випадки відмови в поданнях до нагородження військовослужбовців за вчинені подвиги новопризначеними командирами. Мовляв, він до цього часу не був у цій бригаді чи батальйоні, а тому не знає, хто і що робив до нього, а він, бачте, подає на нагородження тих, хто воює при його керівництві», - пояснив представник «Бойового Братерства України».

Всеукраїнська військово-цивільна спілка «Бойове Братерство України» об’єднує безпосередніх учасників російсько-української війни: бойових офіцерів, солдатів, добровольців, волонтерів і капеланів.

Учасники заходу обговорювали функціонування нагородної системи України в умовах російсько-української війни та шляхи підвищення мотиваційного чинника для військовослужбовців через удосконалення нагородної системи України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-