Мистецька дипломатія у час війни. Діти і мистецтво для України

Мистецька дипломатія у час війни. Діти і мистецтво для України

Укрінформ
18 липня, 12:00 - пресконференція на тему: «Національно-патріотичне виховання і духовний розвиток дітей та молоді засобами мистецтва у період війни в умовах реалізації концепції формування іміджу і престижності шкільної мистецької освіти в Новій українській школі».

Організатори: Міністерство освіти і науки України спільно з МГО «Міжнародна освітньо-культурна Асоціація».

Учасники: Любов Горват - голова правління МГО «Міжнародна освітньо-культурна Асоціація», заслужена працівниця культури України; Раїса Євтушенко - головний спеціаліст відділу змісту освіти позашкільної та виховної роботи головного управління загальної середньої освіти.

Модераторка:  Оксана Білозір - народна артистка України, громадська діячка та волонтерка.

Чому це важливо? 

У ході проведення пресконференції відбудеться презентація результатів роботи Міжнародної благодійної програми «ДІТИ І МИСТЕЦТВО ДЛЯ УКРАЇНИ» та відкриття презентаційної виставки картин нової експозиції «100 картин дітей незламної України», створеної 17-30 червня 2024 року у Закарпатті.

Картини написали юні художники із дитячих художніх шкіл і студій Харкова, Запоріжжя, Одеси, Шостки (Сумська область), Полтави й Житомира. Вони є учасниками Другого Всеукраїнського благодійного пленеру «ДІТИ ТА МИСТЕЦТВО ДЛЯ УКРАЇНИ», який проведений Міжнародною освітньо-культурною Асоціацією разом із Благодійним фондом «Міжнародна педагогічна школа» і щедро профінансований Американською благодійною Фундацією Marina Acton Filantropic Foundation у розмірі 32 000,00 дол. США.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували виставку «100 картин дітей незламної України»

У Києві відбулося відкриття презентаційної виставки картин «100 картин дітей незламної України», яка була створена в рамках другої міжнародної благодійної програми «Діти і мистецтво для України».

Відкриття виставки відбулося в Укрінформі.

"Ця виставка показує, що Україна незламна, що діти України - це потужне майбутнє нашої незалежної, європейської держави...Ця виставка через декілька днів почне роз'їжджатися у різні країни світу, а саме ця експозиція поїде у Європарламент. Центральною картиною цієї виставки є картина Євгенії Носенко, яка називається "Європейська родина". 17-річна Євгенія написала цю картину для Урсули фон дер Ляєн. І я сподіваюся, що ця картина буде гарною візитівкою наших прекрасних дітей, які готуються будувати незалежне майбутнє України", - сказала голова правління МГО «Міжнародна освітньо-культурна Асоціація», заслужена працівниця культури України Любов Горват.

Вона зазначила, що виставка була створена в рамках міжнародної благодійної програми «Діти і мистецтво для України». Юні художники із дитячих художніх шкіл і студій Харкова, Запоріжжя, Одеси, Шостки (Сумська область), Полтави й Житомира створювали картини впродовж 17-30 червня 2024 року у Закарпатті.

Горват наголосила, що головна мета програми - підтримка мистецької освіти дітей в Україні, а також підтримка їхнього ментального здоров'я.

Народна артистка України та волонтерка Оксана Білозір зауважила, що через картини наших дітей міжнародні партнери можуть показувати світу, якою красивою є Україна, і що наша країна змушена проходити жорстоке насильство в 21 столітті.

Вона підкреслила, що ці картини є в усіх міжнародних, європейських організаціях та структурах.

"Якщо ви подивитеся, які картини малювали раніше діти...Це були сумні фарби, дуже складні пейзажі, важко було споглядати ці картини. А зараз, коли ви подивитесь саме на ці картини виставки, то ви можете собі уявити, яке щастя наповнювало дітей у відносно спокійній частині нашої України, де вони могли зустрітися зі своїми друзями, обійняти їх", - сказала Білозір.

Друга благодійна програма "Діти та мистецтво для України" проведена Міжнародною освітньо-культурною Асоціацією разом із Благодійним фондом «Міжнародна педагогічна школа» і профінансований американською благодійною Фундацією Marina Acton Filantropic Foundation у розмірі 32 000,00 дол. США.

Як повідомляв Укрінформ, за понад два роки повномасштабної війни сфера культури України втратила 18% працівників.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-