Презентація книги «Ucraina trincea d’Europa»

Презентація книги «Ucraina trincea d’Europa»

Укрінформ
15 серпня, 12:30 - презентація книги «Ucraina trincea d’Europa».

Організатор: Solidarité Identités.

Учасники: Alessandro Perico, Filippo Castaldini, Giulia Pilloni, Davide Brancaglion, Alberto Palladino (онлайн).

Модератор:  Артем Зінченко.

Коротко. Книга «Ucraina trincea d’Europa» написана італійськими волонтерами про військовий та волонтерський рух в Україні, свідками становлення та розвитку якого вони під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за 15 хвилин до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 12:20 15 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV.

Підсумкові матеріали:

Італійські волонтери презентували у Києві книгу «Ucraina, trincea d’Europa» про свій досвід допомоги Україні

Представники італійської волонтерської організації Solidarité Identités презентували у Києві книгу «Ucraina, trincea d’Europa» ("Україна, траншея Європи") про військовий та волонтерський рух в Україні, свідками становлення та розвитку якого вони стали під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Презентація відбулась в Укрінформі у четвер, 15 серпня.

"Ми намагалися розповісти про історію та досвід нашого волонтерства. Тут дуже багато прикладів того, як наша організація допомагала українським біженцям у Європі, надавала медичну та іншу допомогу в Україні. Але тут також багато історій про українців, які боролися і борються за Україну, розповідей про їхню сміливість та європейську солідарність, які можуть стати прикладом для інших", - сказав представник організації Філіппо Кастальдіні.

Він розповів, що один з героїв книги український військовий із позивним "Фіта", на жаль, загинув. Під час відвідання Києва італійські волонтери побували на його могилі і познайомилися з родиною. За словами Кастальдіні, однією з цілей книги було вшанування пам'яті всіх загиблих захисників України.

Віцепрезидент Solidarité Identités Альберто Палладіно під час онлайн-включення у ході презентації акцентував, що для волонтерів організації дуже важливо було, щоб українці не почувалися самотніми у їхній боротьбі за свою свободу, "щоб вони бачили, що є допомога, що є хтось, хто хоче, щоб у них усе вийшло".

"Україна - це Європа, і я вважаю, що всі європейці мають допомагати Україні в її нинішній боротьбі з російською агресією... Дуже важливо розуміти, що сьогодні Україна, і особливо українська молодь - це символ того, що означає європейська ідея і що таке бути європейцями, що означає патріотизм і любов до своєї країни. Україна має відчувати підтримку європейців", - зазначив Палладіно.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на саміті НАТО у Вашингтоні заявила, що Італія збільшить військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-