У Німеччині стартує благодійний проєкт-конкурс малюнків «Мирне життя та наші мрії»

У Німеччині стартує благодійний проєкт-конкурс малюнків «Мирне життя та наші мрії»

Укрінформ
23 серпня, 15:30 - оголошення про старт благодійного проєкту-конкурсу малюнків «Мирне життя та наші мрії» для українських дітей, які тимчасово проживають у Німеччині. 

Організатор: Міжнародний благодійний фонд "Діти війни".

До участі запрошені: Марина Кінах - громадська діячка, заслужена  журналістка України (онлайн); Ольга Сумська - народна артистка України (онлайн); Олена Рахальська - психолог, телевізійна експертка (онлайн); Ольга Марцинко - генеральна директорка 33 каналу (онлайн); Ігор Печенкін - адвокат голова Правозахисної організації "Спільна Мета"; Едуард Багіров - голова правління МБФ "Діти війни", правозахисник.

Чому це цікаво?

Конкурс присвячений Дню Незалежності України. Його мета - залучення постраждалих від війни дітей до творчої діяльності, спрямованої на самовираження та підтримку миру.

До участі в конкурсі запрошуються талановиті українські діти віком від 6 до 17 років, які тимчасово проживають на території Німеччини.

Кожний малюнок на тему проєкту буде завантажений на сторінки соціальних мереж фонду з відміткою учасника чи його батьків. Після голосування жюрі за найкращий малюнок буде обрано переможця.

На учасників очікують 36 призових місць, 360 нагород дипломами та суперприз у розмірі 500 євро.

З дванадцяти найкращих малюнків буде створений календар на 2025 рік. На кожному дитячому малюнку в календарі буде зазначене імʼя автора. 

Організаційним комітетом фонду до складу журі запрошені представники громадськості України та Німеччини, а саме: мери міст, депутати Верховної Ради України та Бундестагу Німеччини, діячі культури та представники ЗМІ Німеччині й України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення. 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Стартував конкурс малюнка «Мирне життя та наші мрії» для дітей, які живуть у Німеччині

Міжнародний благодійний фонд «Діти війни» оголосив про старт благодійного проєкту-конкурсу малюнків «Мирне життя та наші мрії» для українських дітей, які тимчасово проживають у Німеччині.

Презентація проєкту-конкурсу відбулася в Укрінформі.

«У кожної української дитини є своя мрія та своє уявлення про те, якою буде Україна, і яким буде дитяче життя після перемоги. Для когось — це зустріч з рідними, яких ми дуже давно не бачили, для когось — це обійняти домашнього улюбленця, який залишився вдома, в Україні, для когось — це можливість підняти голову і подивитися в мирне українське небо і побачити цивільний, а не військовий літак чи ракету. Хтось вже ніколи не повернеться додому, бо дому немає. Хтось вже ніколи не обійме близьку та рідну людину, бо її життя забрала війна. На жаль, такої біди зараз в Україні багато. Але попри горе, попри війну наші діти не мають бути позбавлені можливості мріяти і планувати свій завтрашній день. Наш конкурс дає можливість дитині візуалізувати свою мрію на папері. Ми хочемо запропонувати взяти участь у конкурсі і отримати свого роду арттерапія — терапію малюнком», - розповіла керівник оргкомітету конкурсу Ольга Сідлецька.

Як зазначають організатори, до участі в конкурсі запрошуються талановиті українські діти віком від 6 до 17 років, які тимчасово проживають на території Німеччини. Кожний малюнок на тему проєкту буде завантажений на сторінки соціальних мереж фонду з відміткою учасника чи його батьків. Після голосування журі за найкращий малюнок буде обрано переможця. На учасників очікують 36 призових місць, 360 нагород дипломами та суперприз у розмірі 500 євро. З дванадцяти найкращих малюнків буде створений календар на 2025 рік. На кожному дитячому малюнку в календарі буде вказане імʼя автора.

Організаційний комітет фонду «Діти війни» запросив до складу журі представників громадськості України та Німеччини, мерів міст, народних депутатів України та депутатів Бундестагу, діячів культури та представників ЗМІ обох країн.

Ольга Сідлецька закликала батьків дітей, які знаходяться у Німеччині, заохотити дітей до участі у конкурсі. «Адже це не тільки чудова можливість проявити себе, а й можливість познайомитися з діяльністю нашого фонду («Діти війни» - ред.), який дійсно допомагає у складних питаннях», - зауважила вона.

Підтримала проведення конкурсу малюнків «Мирне життя та наші мрії» громадська діячка, заслужена журналістка України Марина Кінах. Звертаючись до учасників презентації вона наголосила, що «треба створити усі умови для повернення українських матерів та дітей додому».

За словами голова правління МБФ "Діти війни" Едуарда Багірова, такий само конкурс планують провести у Франції та Польщі. «Разом такий конкурс ми будемо проводити й в Україні», - запевнив Едуард Багіров.

Також під час презентації конкурсу малюнків він представив результати онлайн-опитування, яке провів фонд «Діти війни» серед громадян України, які нині мешкають у Німеччині. Зокрема, на запитання, чи планують вони повернутися в Україну після завершення війни, більше 25% респондентів відповіли «так», 25% - «ні», решта не впевнені у тому, як вчинять.

Як повідомляв Укрінформ, абсолютна більшість українців, які живуть в Україні, хочуть будувати своє майбутнє життя в Україні (86%), причому основна частка серед них демонструє однозначну налаштованість залишатися в Україні (59%). Про це свідчать дані презентованого днями спільного опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-