Внутрішні виклики України в умовах війни

Внутрішні виклики України в умовах війни

Укрінформ
27 серпня, 11:30 - круглий стіл на тему: «Внутрішні виклики України в умовах війни».

Організатор: Інститут “Інтермаріум”.

Учасники: Артур Білоус - народний депутат 3-го скликання, Олександр Шуляк - доктор медичних наук; Юрій Гаврилечко - кандидат наук з державного управління; Володимир Воля - заступник директора “Інституту Інтермаріум”, політолог, соціолог; Микита Трачук - політолог; Сергій Шабовта - експерт у сфері безпеки.

Модератор: Валентин Гайдай - директор Інституту “Інтермаріум”.

Коротко. Учасники заходу обгорять ключові проблеми України у сферах економіки, безпеки, соціального захисту під час війни та шляхи й інструменти їхнього подолання.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 10:30 27 серпня 2024 року, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Найбільшими викликами для України під час війни є корупція, рейдерство і колабораціонізм - експерт

Найголовнішими викликами для України в умовах війни є корупція, рейдерство та колабораціонізм.

Про це заявив директор Інституту "Інтермаріум" Валентин Гайдай під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми виділили три головні виклики, з якими необхідно боротися і на які необхідно звертати увагу суспільства, аналітичної сфери, журналістів і взагалі громадськості. Це, безумовно, корупція, рейдерство та колабораціонізм", - сказав він.

Натомість народний депутат 3-го скликання Артур Білоус висловив думку, що зараз корупція стала більш цинічною. "Якщо порівнювати з дев'яностими роками, то я думаю, що ситуація сьогодні куди гірша, оскільки корупція стала більш цинічною, і особливо це відчувається в умовах війни. Вона стала більш захищеною з юридичної точки зору. Корупційні чи рейдерські дії прикриваються тими чи іншими ухвалами суду", - сказав Білоус.

Водночас він сумнівається, що корупцію можливо знищити, адже "вона є в природі людини", тому, на його думку, слід говорити про мінімізацію цього явища.

Заступник директора Інституту "Інтермаріум" Володимир Воля вважає, що у боротьбі з корупцією проблема полягає в тому, що кримінальні кодекси є "неефективними і неякісними". "В судах справи про топкорупціонерів "висять" роками і можуть висіти десятиліттями, тому що в нас недосконалі процесуальні кодекси, і влада повинна повернутися до їх удосконалення. Тоді, можливо, буде помітне просування у питаннях в боротьбі з топкорупцією", - сказав він.

Своєю чергою експерт у сфері безпеки Сергій Шабовта наголосив, що кроки з подолання корупції слід розпочинати із законодавчої влади. Водночас він висловив думку, що рейдерство є інструментом корупції, а колабораціонізм - її продуктом.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова заявляла, що реформи системи боротьби з корупцією в Україні почали давати якісні зміни.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-