Досягнення та виклики у лікуванні пацієнтів з розщіленнями губи та піднебіння в Україні

Досягнення та виклики у лікуванні пацієнтів з розщіленнями губи та піднебіння в Україні

Укрінформ

29 жовтня о 13:00 відбудеться пресконференція на тему: “Усмішки дітей України - Майбутнє, яке ми створюємо разом. Smiling children in Ukraine: Creating Together”.

Організатор: ГО “Українська посмішка”.

Учасники: Isabelle Wachsmuth - членкиня ВООЗ (онлайн); Grace Peters - регіональна координаторка міжнародної організації Smile Train (онлайн); Сергій Чернишук - медичний директор Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит; Олена Анопрієнко - керівниця Центру медико-психологічної, соціально-реабілітаційної допомоги дітям НДСЛ Охматдит; Наталія Тетруєва - щелепно-лицева хірургиня відділення пластичної та реконструктивної НДСЛ Охматдит; Владислав Єфименко - завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця; Наталія Кисельова - доцентка кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця; Валерій Філоненко - доцент кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології НМУ імені. О.О. Богомольця; Ірина Мартиненко - професорка кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (онлайн); Христина Погранична - щелепно-лицева хірургиня Клінічного центру дитячої медицини, лікарня Охматдит м. Львів (онлайн); Геннадій Коротченко - завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії КНП «Дитяча клінічна лікарня №7»; Ромена Меланчук - мама дитини з розщілинами обличчя (онлайн). 

До участі запрошені: Іван Степурін - президент ГО «Українська посмішка»; Олена Новомодна - проєктна менеджерка ГО «Українська посмішка», представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України, Кластеру охорони здоров’я, благодійних організацій.

Модератор: Любов Базів - журналістка Укрінформу.

Питання до обговорення:

  • Важливість співпраці з європейськими та міжнародними організаціями.
  • Необхідність забезпечення мультидисциплінарного підходу до лікування дітей з розщілинами обличчя.
  • Нагальна потреба у розробці та затвердженні на національному рівні протоколу лікування.
  • Необхідність створення умов для покращення доступу до інформації щодо дітей з розщілинами обличчя.

Чому це важливо?

Мета заходу - підвищення обізнаності про досягнення та виклики у лікуванні пацієнтів з розщілинами губи та піднебіння в Україні. Це важлива медична та соціальна проблема, оскільки у світі приблизно 1 з 700 новонароджених з'являється на світ з розщілиною губи чи піднебіння. Саме тому ця вада є однією з найпоширеніших вроджених аномалій, що посідає 4-те місце за частотою після вроджених вад серця, дефектів нервової трубки та синдрому Дауна.

Учасники проєкту обговорять не лише медичні, але й соціальні аспекти, що стосуються розвитку дітей з розщілинами, щоб підвищити пріоритетність цього питання на національному рівні.

Захід покликаний сприяти покращенню розуміння потреб дітей, а також активізації зусиль щодо адаптації найкращих практик лікування в Україні відповідно до європейських стандартів.

Довідково. ГО «Українська посмішка» - організація, що прагне підтримувати майбутнє вільної України, надаючи наступному поколінню доступ до освіти, добробуту та охорони здоров’я. Одним з напрямків діяльності є допомога в лікуванні дітей з розщілинами обличчя, надання знань та ресурсів для оптимального лікування сім'ям і особам, які займаються доглядом за цими дітьми, а також сприяння професійному зростанню лікарів та медичних спеціалістів, що спеціалізуються на лікуванні та реабілітації дітей. ГО "Українська посмішка" має партнерські стосунки з американською «Smile Train» - найбільшою у світі організацією, що займається проблемою дітей з розщілинами губи та піднебіння, та допомагає хірургам у понад 70 країнах надавати кваліфіковану допомогу.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників медіа: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-