Сімом нападникам на табір ромів у Львові загрожує довічне

Сімом нападникам на табір ромів у Львові загрожує довічне

Фото
Укрінформ
Поліція встановила 11 причетних до нападу на ромський табір під Львовом, унаслідок якого загинула людина. Сімом особам повідомлено про підозру у зв'язку з нападом.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області. 

"За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 працівниками Нацполіції Львівщини встановлено причетність одинадцятьох мешканців Львова та прилеглих сіл до нападу на табір ромів поблизу с.Сокільники, що на Пустомитівщині, уночі з 23 на 24 червня... Правоохоронцями одразу ж (після нападу - ред.) затримано одного повнолітнього та сімох неповнолітніх осіб, яким повідомлено про підозру", - йдеться у повідомленні.

Наразі слідство встановило, що група молодиків, озброївшись спеціально пристосованими для завдання тілесних ушкоджень предметами (ножами, металевими трубами, ланцюгами), скоїли напад на табір, у якому тимчасово проживали особи ромської національності. Зловмисники вчинили погром та побили його мешканців, внаслідок чого 24-річний житель Закарпатської області помер від численних ножових поранень.

За уточненими даними, під час нападу дістали тілесні ушкодження троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, його 30-річна мати і 19-річний юнак.

Читайте також: Напад на табір ромів: Садовий обіцяє притулок постраждалим

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за п.12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь підготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України. Максимальний термін покарання, що загрожує зловмисникам - до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Фото після нападу на ромський табір у Львові вночі / Фото: hromadskeradio

Раніше повідомлялося, що ввечері 23 червня невідомі озброєні особи напали на ромський табір, розташований у лісовому масиві на околиці Львова. За даними поліції, внаслідок нападу одна особа загинула, а ще 4 представники ромської національності були травмовані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-