Чернівецьку ОДА пікетують працівники лісгоспів

Чернівецьку ОДА пікетують працівники лісгоспів

Фото
Укрінформ
Близько сотні людей прийшли у понеділок до Чернівецької ОДА. Вони вимагають не проводити оптимізацію лісгоспів, яка, на їхню думку, призведе до масових скорочень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетувальники тримають в руках плакати із написами: «Руки геть від лісгоспів», «Дати спокій трудовим колективам лісгоспів», «Реорганізація призведе до масового безробіття» тощо.

У Чернівцях будівлю ОДА пікетують працівники лісгоспів / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Мітингувальники виступали на сходах адміністрації проти реорганізації лісгоспів. Вони вважають, що після цього багато лісівників залишаться без роботи і їм не буде чим годувати свої сім'ї.

Читайте також: У Києві профспілки вийшли на акцію протесту

Пізніше пікетувальники зачитали текст звернення до керівництва країни із вимогою зупинити реорганізацію.

До них вийшов голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Він зазначив, що реорганізація лісгоспів не повинна призвести до масових скорочень працівників.

Читайте також: У Чернівцях пікетувальників не пустили на сесію міськради, сталися сутички з поліцією

"Кошти у вигляді податків будуть залишатися у тій громаді, на території якої розміщений лісгосп. Реформування лісової галузі передбачає зміну підпорядкування, а не скорочення працівників", - сказав Осачук.

Він повідомив, що найближчим часом приїде у лісгоспи, керівники яких заявляли працівникам про скорочення, та буде розбиратися у ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-