ЗАЕС під контролем агресора, тому даних про радіаційний стан в режимі реального часу немає

ЗАЕС під контролем агресора, тому даних про радіаційний стан в режимі реального часу немає

Укрінформ
Запорізька АЕС та місто Енергодар вже четверту добу перебувають під контролем військових формувань РФ. Наразі сайт атомної не працює і люди не можуть отримувати інформацію про радіаційний стан в режимі реального часу.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Сайт Запорізької АЕС не працює, інформація про радіаційний стан у режимі реального часу для громадськості недоступна. Завдяки запуску національного роумінгу між операторами України у тестовому режимі налагоджується мобільний зв’язок, в тому числі і в районі розташування Запорізької АЕС», - йдеться у дописі.

АЕС захоплена російськими окупантами. У мережі працюють два енергоблоки Запорізької АЕС. Один блок у ремонті, інші - зупинені. Оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно вимог експлуатаційної документації.

Автоматизована система радіаційного контролю АЕС та автоматизована система контролю радіаційного стану в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження працюють у штатному режимі.

Змін радіаційного стану на майданчику АЕС, в ЗС та СЗЗ не зафіксовано.

«Залишається відключеною високовольтна лінія 750 кВ через її пошкодження 06.03.2022 в районі населеного пункту Василівка Запорізької область», - додали в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 3 на 4 березня внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано влучення у перший енергоблок, заявив представник пресслужби ЗАЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-