Мародери у Києві усвідомили, що поліція не буде з ними церемонитися – Єнін

Мародери у Києві усвідомили, що поліція не буде з ними церемонитися – Єнін

Укрінформ
Національна поліція упродовж останньої доби не зафіксувала випадків мародерства в українській столиці, адже мародери зрозуміли, що правоохоронці не будуть з ними церемонитись.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі телемарафону українських каналів, передає кореспондент Укрінформу.

«Національна поліція України дала досить чітку і жорстку відповідь спробам мародерства, які траплялися в перші дні по всій території держави, в тому числі у Києві. І на сьогоднішній ранок я з великим задоволенням відзначив відсутність випадків мародерства в Києві за останню добу. Правопорушники чітко розуміють ситуацію, яка склалася, і так само вони досить добре усвідомили те, що поліція не буде з ними церемонитися.», - сказав Єнін.

Водночас він відзначив активність представників громадянського суспільства, усіх громадян, ОСББ та приватної охорони у столиці.

«Вони надзвичайно чітко самоорганізувались, пильнують за тим, що відбувається навколо них, і за найменшої потреби інформують поліцію, можливість якої на реагування в цих умовах значною мірою зменшена через те, що ми залучені до служби на блокпостах, до заходів з протидії диверсійно-розвідувальним групам і до виконання інших надзвичайно важливих завдань в умовах протидії російській агресії», - зазначив Єнін.

При цьому він зауважив, що в Нацполіції з великим смутком констатують повторні спроби ворога всіляко зривати як домовленості про «зелені коридори», так і дотримання елементарних норм міжнародного гуманітарного права.

«Ми всі зафіксували бомбардування об’єктів цивільної інфраструктури, дитячих лікарень, ми бачимо спроби блокувати постачання дитячого харчування для немовлят, всіх найбільш чутливих верств населення», - додав перший заступник міністра внутрішніх справ.

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-