Кім планує створити «зелений коридор» для російських солдатів, які хочуть здатися

Кім планує створити «зелений коридор» для російських солдатів, які хочуть здатися

Укрінформ
Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім ініціює створення «зеленого коридору» для охочих здатися в полон російських солдатів, які не стріляли у мирне населення.

Про це він повідомив у відеозверненні, опублікованому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Хотів би звернутися до російських окупантів. Знаю, стоять вони там на кордоні Херсона та Миколаївської області, розмовляють із нашими. У чому проблема росіян? Вони нападати не хочуть, вважають, що їх обдурили, сказали – навчання. Кожен майже каже. Але й назад повернутися не можуть, бо сказали, що з того боку, з Херсона їх розстрілюватимуть під час відступу. Я зараз звертатимуся до верхів і узгоджуватиму таку річ, як «зелений коридор» для росіян, тих, хто ще не стріляв (не скоїв злочини) у мирне населення», - повідомив Кім.

За його словами, такий механізм - це шанс для тих російських солдатів, які хочуть залишитися живими, не хочуть повертатися в росію і сідати там у в'язницю. Його дія не поширюється на артилеристів і на ракетників: "Після Маріуполя варіантів у вас, хлопці, немає. Або тікати, або в землю".

Кім пообіцяв завтра повідомити телефон гарячої лінії для тих, хто не стріляв у мирне населення, а також координати та «інструкцію що робити, якщо хочете жити».

Голова ОДА наголосив, що узгоджуватиме свою ініціативу «нагорі», але вважає, що в нього це вийде.

Віталій Кім запропонував для російських військовослужбовців покрокову інструкцію щодо того, як правильно здатися в полон, щоб залишитися живим.

Зокрема, йдеться про те, що ті, хто здається в полон, має викинути зброю, підняти руки і голосно кричати «здаюсь». Якщо йдеться про групу військових, то вони мають кинути зброю і стати перед військовою технікою, яка має бути заглушена. Можна відправити одного перемовника в український бік зі складу офіцерів. Він має підняти руки і тримати білий прапор.

Всім, хто добровільно здався, гарантована амністія і дзвінок рідним. Вони повернуться в свою країну після припинення бойових дій.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу, а також із Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-