На ЗАЕС пошкоджені лінії електропередачі – ремонт неможливий через активні бої

На ЗАЕС пошкоджені лінії електропередачі – ремонт неможливий через активні бої

Укрінформ
Пошкоджені лінії електропередачі Запорізької атомної електростанції не можуть відремонтувати через активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

"Таким чином, із чотирьох високовольтних ліній робочою залишилася тільки одна. Відтак потужність двох працюючих енергоблоків ЗАЕС було зменшено. Наразі здійснити ремонт лінії неможливо, оскільки в зоні пошкодження тривають активні бойові дії", - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі нагадують, що 16 березня 2022 року внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч на 4 березня.

Керівник ДП НАЕК "Енергоатом" Петро Котін 15 березня повідомив, що на Запорізькій АЕС знаходяться від 500 до 900 загарбників.

За інформацією Енергоатому, російські війська станом на 16 березня продовжують підривати снаряди та міни на території Запорізької АЕС (ЗАЕС).

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-