З Олександрівки на Херсонщині евакуювали 56 людей

З Олександрівки на Херсонщині евакуювали 56 людей

Укрінформ
На Херсонщині з села Олександрівка (Станіславська тергромада), де йдуть бої, 5 квітня вдалося вивезти за допомогою команди Червоного Хреста України двома автобусами 56 чоловік.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Станіславської територіальної громади Іван Самойленко, передає Укрінформ.

«Евакуювали із Олександрівки 56 чоловік двома автобусами», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в цей день з території громади вивезли ще 26 дітей з матерями у Херсон.

У громаді пошкоджено трансформатор ТП-35кВ у Широкій Балці, з нього витекло близько 3500 літрів масла, вдалося підключили резервний блок та відновили електропостачання, а також поремонтували обірвані лінії 0,4кВ по селу, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укрзалізниця опублікувала графік додаткових евакуаційних поїздів на 6 квітня

Провели детальне обстеження і ЛЕП-10кВ у Станіславі, виявивши 31 обрив на лінії та додатковий обрив по лінії ЛЕП-35кВ, що унеможливлює подачу енергії від підстанції. «Включимо мережу від ЛЕП-10кВ села ШБ (Широка Балка - ред.), бо іншого варіанту немає, тому завтра плануємо проводити ремонт електромереж для включення лише свердловин для подачі води», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, по всій території сіл розкидані вибухонебезпечні пристрої, тож голова громади просить їх самовільно не збирати, не демонтувати.

Читайте також: Укрзалізниця за добу евакуювала понад вісім тисяч людей з Краматорська і Слов'янська

Як повідомляв Укрінформ, з села Олександрівка, де йдуть бойові дії, люди тікали пішки 40 кілометрів в Херсон – зелених коридорів російські військові не давали. Херсонці збирають кошти на підтримку вимушених переселенців зі Станіславської громади.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-